logo-print

Ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

12/11/2015

29/01/2018

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,
Η έναρξη της εκτέλεσης κατά τον ΚΠολΔ

Κατ’  εφαρμογή του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (Ν. 4335/2015, ΦΕΚ Α΄ 87/23.7.2015) εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 67/2015 (ΦΕΚ Α΄ 110/17.9.2015) που καθορίζει τη διαδικασία ηλεκτρονικής δημοσίευσης αποσπάσματος κατασχετήριας έκθεσης και περιλήψεων πράξεων και δηλώσεων για τους πλειστηριασμούς. Μέχρι την πλήρη λειτουργία της εφαρμογής που προβλέπεται στην ιστοσελίδα του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, το Υπουργείο ζητά από τους φορείς να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της πρόσθετης δημοσιότητας που εισφέρει η χρήση των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας.

Ήδη στην ιστοσελίδα του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ λειτουργεί σύνδεσμος (http://www.tnomik.gr) όπου αναρτώνται τα αποσπάσματα των κατασχετηρίων εκθέσεων και των περιλήψεων πράξεων και δηλώσεων για τους πλειστηριασμούς που διενεργούνται εντός Αττικής (Αθήνα και Πειραιά).

Στο πλαίσιο αυτής της πρόβλεψης, παρακαλούνται οι δικαστικοί επιμελητές των περιφερειακών Πρωτοδικείων (πλην Αθήνας και Πειραιά), ταυτόχρονα με τη δημοσίευση των αποσπασμάτων στην εφημερίδα, να αποστέλλουν το σχετικό απόσπασμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (E-mail) στην Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών (epimelites@odee.gr), ώστε να γίνεται ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας καθώς και στην ιστοσελίδα του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ. 

Δείτε το Προεδρικό Διάταγμα 67/2015 εδώ.

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ