logo-print

Άρθρο 9 - Υπουργική Απόφαση 4912/120862/5.11.2015 - Υποβολή και εξέταση ενστάσεων επί των Αιτήσεων Εγγραφής στο ΚΗΜΟ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

17/11/2015

Κωδικοποιημένο
Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Σε περίπτωση απόρριψης της Αίτησης Εγγραφής του στο ΚΗΜΟ, ο ενδιαφερόμενος δύναται να υποβάλει ένσταση στη Δ.Α.Ο.Κ. στην οποία υποβλήθηκε η Αίτηση Εγγραφής στο ΚΗΜΟ, μέσα σε δέκα (10) εργάσιμες ημέρες από την αποστολή σε αυτόν του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της περ. γ΄ της παρ. 5 του άρθρου 6.

2. Η ένσταση συνοδεύεται από τις έγγραφες απόψεις του ενδιαφερόμενου καθώς και από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κρίνει απαραίτητο.

3. Συστήνεται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα τριμελής επιτροπή εξέτασης των ενστάσεων, αποτελούμενη από τον προϊστάμενο ενός από τα Τμήματα της Δ.Α.Ο.Κ., ως πρόεδρο και δύο (2) γεωτεχνικούς υπαλλήλους της αρμόδιας Δ.Α.Ο.Κ.

4. Έργο της επιτροπής της παρ. 3 είναι:

α) η εξέταση των δικαιολογητικών που συνοδεύουν την Αίτηση Εγγραφής στο ΚΗΜΟ,

β) η διενέργεια των επιτόπιων ελέγχων, όπου αυτοί κρίνονται απαραίτητοι, για την εξακρίβωση των στοιχείων των άρθρων 3, 7 και 8,

γ) η εξέταση των λόγων της ένστασης του ενδιαφερομένου, των έγγραφων απόψεών του και οποιουδήποτε άλλου στοιχείου έχει προσκομίσει.

δ) η εισήγηση στον Προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Α.Ο.Κ. για την αποδοχή ή την απόρριψη της ένστασης.

5. Μέσα σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες από την ημε− ρομηνία υποβολής της ένστασης, η αρμόδια Δ.Α.Ο.Κ. διαβιβάζει στην επιτροπή της παρ. 3, το φάκελο του ενδιαφερόμενου.

6. Η επιτροπή της παρ. 3 συνέρχεται για την εξέταση της ένστασης μέσα σε δέκα (10) εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία διαβίβασης του φακέλου της ένστασης της σε αυτήν, και αφού προβεί σε έλεγχο των δικαιολογητικών, καλεί τον ενδιαφερόμενο σε ακρόαση προκειμένου να υποβάλει τις απόψεις του καθώς και τυχόν πρόσθετα στοιχεία για την υποστήριξη της ένστασης του. Εάν κρίνεται απαραίτητο διενεργεί επιτόπιο έλεγχο εξακρίβωσης των στοιχείων των άρθρων 3, 7 και 8.

7. Κατόπιν της εξέτασης της ένστασης σύμφωνα με την παρ. 6, η επιτροπή συντάσσει μέσα σε δέκα (10) εργάσιμες ημέρες, εισήγηση στον Προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Α.Ο.Κ., για την έγκριση ή μη της Αίτησης Εγγραφής στο ΚΗΜΟ. Η αρμόδια Δ.Α.Ο.Κ. προβαίνει στην ολοκλήρωση ή μη της εγγραφής του ενδιαφερόμενου στο ΚΗΜΟ σύμφωνα με την απόφαση του Προϊσταμένου της.

8. Η απόφαση του Προϊσταμένου της αρμόδιας Δ.Α.Ο.Κ. της παρ. 7 θεωρείται οριστική, ανέκκλητη και εκτελεστή, προσβάλλεται δε στα αρμόδια δικαστήρια σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Πολιτειολογία
send