logo-print

Άρθρο 10 - Υπουργική Απόφαση 4912/120862/5.11.2015 - Έλεγχοι

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

17/11/2015

Κωδικοποιημένο
Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

1. Επί των μονάδων τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής ασκούνται έλεγχοι από τις αρμόδιες Δ.Α.Ο.Κ. για τη διαπίστωση της τήρησης των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 5 και του άρθρου 6, καθώς και για την εξακρίβωση των στοιχείων των άρθρων 3, 7 και 8.

2. Οι έλεγχοι της παρ. 1, διενεργούνται μία (1) φορά ανά έτος κατά τη διάρκεια της παραγωγής των προϊόντων στο 10%, τουλάχιστον, του συνόλου των μονάδων οικοτεχνικής παρασκευής που είναι εγγεγραμμένες στο ΚΗΜΟ βάσει εντύπου ελέγχου. Οι αρμόδιες αρχές δύνανται να διενεργούν αυτεπάγγελτα ή κατόπιν καταγγελίας, έκτακτους επιτόπιους ελέγχους καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

3. Οι αρμόδιες Δ.Α.Ο.Κ. τηρούν αρχείο διενεργούμενων ελέγχων και επιβολής κυρώσεων για την Περιφερειακή Ενότητα αρμοδιότητας τους και καταχωρούν ηλεκτρονικά στο Μητρώο τις παραβάσεις που διαπιστώνουν και τις κυρώσεις που επιβάλλουν. Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) διαθέτει πρόσβαση στο ΚΗΜΟ και καταχωρεί ηλεκτρονικά σε αυτό, τις παραβάσεις που διαπιστώνει και τις κυρώσεις που επιβάλλει στις μονάδες τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4235/2014.

Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση
Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ