logo-print

Εκπαιδευτικό Εργαστήριο στη Νομική Σχολή Αθηνών για την ομοφοβία και την τρανσφοβια

Και ενημερωτική δράση σχετικά με τη δυνατότητα καταγραφής περιστατικών βίας ή/και διακρίσεων με βάση την ταυτότητα/έκφραση φύλου ή/και τον σεξουαλικό προσανατολισμό

24/11/2015

29/01/2018

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ενημερωτική Δράση και Εκπαιδευτικό Εργαστήριο  θα πραγματοποιήσει στη Νομική Σχολή Αθηνών η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου.

Από τις 11:00 έως και τη 13:00 θα πραγματοποιηθεί αρχικά ενημερωτική δράση στον προαύλιο χώρο της Νομικής Σχολής Αθηνών (Μέγαρο Θεωρητικών Επιστημών - Μ.Θ.Ε., είσοδος από Μασσαλίας).

Στόχος της δράσης, η οποία θα διεξαχθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Πες το σ’ εμάς», είναι η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη δυνατότητα καταγραφής περιστατικών βίας ή/και διακρίσεων με βάση την ταυτότητα/έκφραση φύλου ή/και τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την δωρεάν παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών από εξειδικευμένο προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής δράσης, κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης θα έχει την ευκαιρία να:

  • ενημερωθεί για το Έργο «Πες το σ’ εμάς», αλλά και για τ’ άλλα προγράμματα και δράσεις της Οργάνωσης
  • να συμπληρώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του, ώστε να λάβει τις ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες του Έργου (καταγραφή περιστατικού βίας ή διάκρισης, ψυχολογική ή/και νομική υποστήριξη από εξειδικευμένους επαγγελματίες) ή να καταγράψει περιστατικό βίας ή διάκρισης του οποίου ήταν μάρτυρας
  • ενημερωθεί για τον Οδηγό του Έργου – διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ – αλλά και για τις μελλοντικές εκδόσεις της Οργάνωσης.

Στη συνέχεια, από τις 14:00 έως και τις 16:00, στην Αίθουσα 3 του Μεγάρου Θεωρητικών Επιστημών (Μ.Θ.Ε.), οδός Σίνα 3, θα πραγματοποιηθεί μικρό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο για φοιτητές Νομικής, με αντικείμενο τα εγκλήματα μίσους και τις διακρίσεις λόγω ταυτότητας/έκφρασης φύλου ή/και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Εισηγητής θα είναι ο δικηγόρος, υποψήφιος διδάκτορας και νομικός σύμβουλος του Έργου, κ. Νίκος Χαμτζούδης, ενώ την εκδήλωση θ’ ανοίξει ο κοινωνιολόγος, υποψήφιος διδάκτορας και υπεύθυνος του Έργου, κ. Θανάσης Θεοφιλόπουλος.

Το Εκπαιδευτικό Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Ιδρύματος για την Ανοιχτή Κοινωνία (Open Society Foundations).

Επισκεφτείτε τη Σελίδα των εκδηλώσεων στη Νομική Σχολή Αθηνών εδώ.

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση