logo-print

Η Ρωσία απαγορεύει τη Σαηεντολογία λόγω εμπορικού σήματος

25/11/2015

29/01/2018

Πολιτειολογία
ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τη διάλυση του τοπικού παραρτήματος της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας διέταξε τη Δευτέρα δικαστήριο της Μόσχας, κρίνοντας ότι δε συμμορφώνεται με τους ομοσπονδιακούς νόμους για τη θρησκευτική ελευθερία.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας υποστήριξε – και το δικαστήριο συμφώνησε – ότι η εκκλησία της Σαηεντολογίας δεν μπορεί να θεωρηθεί θρησκευτική οργάνωση με βάση τη ρωσική νομοθεσία, καθώς αποτελεί σήμα κατατεθέν (trademark) στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η θρησκευτική ελευθερία δεν πρέπει να υπόκειται σε τέτοιους περιορισμούς. 

Το δικαστήριο έδωσε προθεσμία 6 μηνών στο παράρτημα για να παύσει και επισήμως τις δραστηριότητές του, όμως οι εκπρόσωποί του δήλωσαν ότι η εκκλησία της Σαηεντολογίας σκοπεύει να προσφύγει κατά της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας.

Ως αντίλογο, μάλιστα, οι εκπρόσωποι της εκκλησίας της Σαηεντολογίας αναφέρουν ότι πολλά χριστιανικά βιβλία αλλά και το Κοράνι προστατεύονται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright), προκειμένου να μην αλλοιωθεί το περιεχόμενό τους από αιρετικούς.

Πηγή: rt.com

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

send