logo-print

Άρθρο 2 - Προεδρικό Διάταγμα 80/2015 - Κανονική άδεια απουσίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/11/2015

Κωδικοποιημένο
Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Το προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. δικαιούται κάθε ημερολογιακό έτος, άδεια απουσίας για το εσωτερικό και το εξωτερικό, διάρκειας τριάντα (30) ημερών, με αποδοχές, από την ημερομηνία συμπλήρωσης ενός έτους πραγματικής υπηρεσίας στο Σώμα. Το προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο κατατάσσεται εκ νέου στο Σώμα, δικαιούται κανονικής άδειας μετά την παρέλευση τετραμήνου από την κατάταξή του. Η κανονική άδεια απουσίας χορηγείται είτε τμηματικά είτε ολόκληρη. Η διάρκεια κάθε τμήματος δεν δύναται να είναι μικρότερη των πέντε ημερών και μεγαλύτερη των είκοσι ημερών.

2. Η χορήγηση και η λήψη της κανονικής άδειας απουσίας είναι υποχρεωτική εντός της διάρκειας του ημερολογιακού έτους. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, επιτρέπεται η χορήγηση και η λήψη της κανονικής άδειας απουσίας μέχρι το τέλος Μαρτίου του επομένου ημερολογιακού έτους ή και πέραν του χρονικού διαστήματος αυτού, μετά από απόφαση η οποία εκδίδεται εντός του μηνός Νοεμβρίου, από τον αρμόδιο κάθε φορά για τον Κλάδο Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Υπαρχη− γό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., μετά από πρόταση του Διευθυντή του Κλάδου Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

3. Οι κανονικές άδειες απουσίας της θερινής περιόδου από 15 Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου, προγραμματίζονται ετησίως έως και 15 Απριλίου και εγκρίνονται έως και 15 Μαΐου.

4. Από το χρόνο της κανονικής άδειας απουσίας, αφαιρείται ο χρόνος παράνομης απουσίας ή λιποταξίας, που διαπράττονται στο ίδιο ημερολογιακό έτος.

5. Δεν χορηγείται κανονική άδεια απουσίας:

α) Στο προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο τελεί σε κατάσταση αυτεπάγγελτης διαθεσιμότητας, για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η κατάσταση αυτή.

β) Στο προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο τελεί στις καταστάσεις της αργίας με πρόσκαιρη παύση ή της αργίας με προσωρινή απόλυση, για το χρονικό διάστημα που διαρκούν οι καταστάσεις αυτές.

γ) Στο προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. στο οποίο έχει επιβληθεί η συνήθης πειθαρχική ποινή της φυλάκισης ή του περιορισμού, για το χρονικό διάστημα που διαρκούν οι ποινές αυτές.

Στις περιπτώσεις αυτές το προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. δεν δικαιούται την κανονική άδεια απουσίας του ημερολογιακού έτους, εφόσον απουσίασε κατά το έτος αυτό από την υπηρεσία, πέραν του διμήνου.

6. Δεν είναι υποχρεωτική η χορήγηση της κανονικής άδειας απουσίας στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) Στο προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο αποστέλλεται από την Υπηρεσία για εκπαίδευση ή ευρίσκεται σε εκπαιδευτική άδεια, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

β) Στο προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο αποστρατεύεται, εφόσον δεν αιτήθηκε εγκαίρως πριν από την αποστρατεία του την κανονική του άδεια απουσίας.

7. Η κανονική άδεια απουσίας διακόπτεται αυτοδικαίως:

α) Μετά από εισαγωγή σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

β) Μετά τη χορήγηση συνήθους αναρρωτικής άδειας.

β) Μετά τη θέση σε κατάσταση μακράς αναρρωτικής άδειας.

γ) Μετά τη θέση στην κατάσταση της αυτεπάγγελτης διαθεσιμότητας.

δ) Μετά τη θέση στην κατάσταση της αργίας με πρόσκαιρη παύση ή της αργίας με προσωρινή απόλυση.

ε) Μετά την επιβολή της συνήθους πειθαρχικής ποινής της φυλάκισης ή του περιορισμού.

8. Το προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. δεν δικαιούται την κανονική άδεια απουσίας του ημερολογιακού έτους, αν για οποιοδήποτε λόγο κατά τη διάρκεια του έτους αυτού, δεν παρείχε υπηρεσία καμία ημέρα.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018
Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send