logo-print

Άρθρο 3 - Προεδρικό Διάταγμα 80/2015 - Άδεια απουσίας μικράς διαρκείας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/11/2015

Κωδικοποιημένο
Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση

1. Το προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο δικαιούται κανονική άδεια απουσίας σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 2, δικαιούται κάθε ημερολογιακό έτος άδεια απουσίας μικράς διαρκείας μέχρι και επτά (7) ημερών, για το εσωτερικό και το εξωτερικό, με αποδοχές, η οποία χορηγείται είτε τμηματικά είτε ολόκληρη. Η άδεια αυτή χορηγείται ανεξάρτητα από την εξάντληση ή όχι της κανονικής άδειας απουσίας του ημερολογιακού έτους.

2. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η άδεια απουσίας μικράς διαρκείας δύναται να χορηγείται για το εσωτερικό, στο προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο δεν δικαιούται κανονική άδεια απουσίας, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 5 του άρθρου 2. Εξαιρετικές περιπτώσεις χορήγησης άδειας απουσίας μικράς διαρκείας, είναι οι ακόλουθες:

α) Ο θάνατος γονέα, συζύγου ή τέκνων.

β) Η πάθηση γονέα, συζύγου ή τέκνου από ανίατο ή δυσίατο νόσημα. Ως δυσίατα νοσήματα θεωρούνται οι νοσηρές καταστάσεις και τα νοσήματα που απαιτούν μακροχρόνια νοσηλεία ή θεραπεία, προσβάλλουν ένα ή περισσότερα όργανα και χαρακτηρίζονται από εξάρσεις ή υφέσεις, όπως τα νοσήματα αυτά καθορίζονται στην απόφαση Υ1/Γ.Π./οικ.16884/2001 του Υπουργού Υγείας Πρόνοιας (Β΄ 1386), όπως κάθε φορά ισχύει.

γ) Κάθε άλλο περιστατικό που αφορά την προσωπική ή την οικογενειακή κατάσταση του αιτούντος, εφόσον αυτό κρίνεται σοβαρό από το αρμόδιο για τη χορήγηση της άδειας όργανο.

Στις ανωτέρω περιπτώσεις, η άδεια απουσίας μικράς διαρκείας για το εξωτερικό, χορηγείται μετά από έγκριση του αρμοδίου κάθε φορά για τον Κλάδο Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Υπαρχηγού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.

3. Η άδεια απουσίας μικράς διαρκείας διακόπτεται αυτοδικαίως για τους λόγους που περιγράφονται στην παράγραφο 7 του άρθρου 2.

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση