logo-print

Ελληνικό Κέντρο για το Κυβερνοέγκλημα: Προτάσεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Ποινικός Κώδικας Ι
Ποινικός Κώδικας Ι

Τις προτάσεις του σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο περιέχει το ενημερωτικό φυλλάδιο που εξέδωσε το Ελληνικό Κέντρο για το Κυβερνοέγκλημα (Greek Cybercrime Center).

Το φυλλάδιο συντάχθηκε από τα μέλη του Ελληνικού Κέντρου για το Κυβερνοέγκλημα με προσοχή, προκειμένου να παρέχει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με ένα ζήτημα μείζονος σημασίας: την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στην εποχή της πληροφορίας.

Όπως αναφέρεται στο φυλλάδιο, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο είναι ένα ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο που επηρεάζει τόσο τις επιχειρήσεις, οι οποίες χρειάζεται να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν μια πολιτική ασφάλειας για την προστασία τους, όσο και τους μεμονωμένους χρήστες του διαδικτύου είναι ευάλωτοι εξαιτίας των κενών ασφαλείας.

Παράλληλα, το κυβερνοέγκλημα επηρεάζει σημαντικά τις κυβερνήσεις και τους δημόσιους φορείς, οι οποίοι μπορούν να υποστούν σημαντικές ζημιές, όπως για παράδειγμα από επιθέσεις Denial of Service (DOS), ενώ ζωτικής σημασίας υποδομές μπορεί να γίνουν στόχοι εγκληματιών του κυβερνοχώρου.

Το πρώτο μέρος του φυλλαδίου είναι αφιερωμένο στην περιγραφή του συνεχώς μεταβαλλόμενου τοπίου της τεχνολογίας πληροφοριών και των επικοινωνιών, καθώς και των αναδυόμενων κινδύνων για την ασφάλεια.

Εν συνεχεία, επιχειρείται μία σε βάθος ανάλυση του νομικού τοπίου σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, το οποίο εξελίσσεται δυναμικά τα τελευταία χρόνια, ενώ ακολούθως παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τις σημαντικότερες αρχές ασφαλείας για τις επιχειρήσεις αλλά και καθημερινές συμβουλές για επαγγελματίες και απλούς χρήστες.

Στο τελευταίο μέρος του φυλλαδίου γίνεται μια προσπάθεια εντοπισμού των κενών και παροχής συστάσεων προς τους φορείς χάραξης πολιτικής, σε συνδυασμό με μία περιγραφή των βασικών ενεργειών του Ελληνικού Κέντρου για το Κυβερνοέγκλημα.

Το φυλλάδιο του Ελληνικού Κέντρου για το Κυβερνοέγκλημα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send