logo-print

Τμήμα Δ - Εγκύκλιος 42/7.12.2015 - Παράβολα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

07/12/2015

Κωδικοποιημένο
Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

α) Σε περιπτώσεις που προσέρχονται στις υπηρεσίες σας πολίτες τρίτων χωρών που είχαν υποβάλλει αίτηση για εξαιρετικούς λόγους στη Δ/νση μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 του ν. 3386/2005, καταβάλλοντας παράβολο ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ και παραιτούνται του αιτήματος προκειμένου να υπαχθούν στις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 4251/2014, δεν θα αναζητείται συμπληρωματικό παράβολο (σχετική. η αριθ. 300/2011 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους).

β) Σε περιπτώσεις που προσέρχονται στις υπηρεσίες σας πολίτες τρίτων χωρών που είχαν υποβάλλει αίτηση για εξαιρετικούς λόγους στη Δ/νση μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 του ν. 3386/2005, καταβάλλοντας παράβολο σε μορφή διπλοτύπου τύπου Β΄, το οποίο δεν απεικονίζεται ως δεσμευμένο στη βάση δεδομένων, δεν θα αναζητάτε εκ νέου, καταβολή e- παραβόλου, καθόσον είναι βέβαιο ότι το παράβολο έχει καταβληθεί αφού για την παραλαβή του σχετικού αιτήματος, απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η καταβολή του.

Επειδή παρατηρήθηκαν φαινόμενα έκδοσης πολλαπλών παραβόλων από τις υπηρεσίες σας, μέσω της εφαρμογής (e-Παράβολο) του site της Γ.Γ.Π.Σ του Υπουργείου Οικονομικών, αναγράφοντας τα ίδια στοιχεία των αιτούντων άδεια διαμονής πολιτών τρίτων χωρών, με αποτέλεσμα τη μη δυνατότητα δέσμευσης των αντίστοιχων ποσών, παρακαλούμε για την ιδιαίτερη προσοχή σας κατά την έκδοση των ηλεκτρονικών παραβόλων αυτών.

γ) Το ύψος του απαιτούμενου παραβόλου για τη χορήγηση της άδειας διαμονής, βάσει των διατάξεων του άρθρου 8 παρ. 46 του ν. 4332/2015, έχει ορισθεί στο ποσό των 300 ευρώ, ανεξαρτήτως της διάρκειας ισχύος της άδειας διαμονής που θα χορηγηθεί (λ.χ. υπολειπόμενο διάστημα ισχύος της άδειας διαμονής του συντηρούντος μικρότερη των δύο ετών).  

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ