logo-print

Άρθρο 1 - Κοινή Υπουργική Απόφαση 127200/ΔΤΒΝ2234/Τμ.Δ/Φ.14.3 - Σκοπός - Αντικείμενο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/12/2015

Κωδικοποιημένο
Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024
Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024

Σκοπός της παρούσης είναι η ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της Οδηγίας 2013/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σχετικά με τη διαθεσιμότητα στην αγορά ειδών πυροτεχνίας, η οποία αποτελεί αναδιατύπωση της Οδηγίας 2007/23/ΕΚ σχετικά με τη διάθεση στην αγορά ειδών πυροτεχνίας προκειμένου για την ευθυγράμμιση αυτής με την απόφαση αριθ. 768/2008/ ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 9ης Ιουλίου 2008, για κοινό πλαίσιο εμπορίας των προϊόντων.

Η παρούσα απόφαση θεσπίζει κανόνες, που αποσκοπούν στην ελεύθερη κυκλοφορία των ειδών πυροτεχνίας στην εσωτερική αγορά, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται συγχρόνως, η προστασία της ανθρώπινης υγείας, της δημόσιας ασφαλείας και η προστασία και η ασφάλεια των καταναλωτών σε υψηλό επίπεδο, λαμβανομένων υπόψη επίσης των σχετικών ζητημάτων, που συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος.

Η παρούσα απόφαση καθιερώνει τις βασικές απαιτήσεις ασφαλείας τις οποίες πρέπει να πληρούν τα είδη πυροτεχνίας προκειμένου να διατίθενται στην αγορά. Οι απαιτήσεις αυτές παρατίθενται στο παράρτημα I.

Σημειώσεις επί του άρθρου

(άρθρο 1 της Οδηγίας)

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send