logo-print

Άρθρο 7 - Κοινή Υπουργική Απόφαση 127200/ΔΤΒΝ2234/Τμ.Δ/Φ.14.3 - Κατηγορίες ειδών πυροτεχνίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/12/2015

Κωδικοποιημένο
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

1. Τα είδη πυροτεχνίας ταξινομούνται από τον κατασκευαστή σύμφωνα με το είδος χρήσης τους ή τον σκοπό τους καθώς και τον βαθμό του κινδύνου, συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου θορύβου. Οι κοινοποιημένοι οργανισμοί που αναφέρονται στο άρθρο 22 επιβεβαιώνουν την ταξινόμηση στο πλαίσιο των διαδικασιών αξιολόγησης της συμμόρφωσης που αναφέρονται στο άρθρο 18.

Η ταξινόμηση έχει ως εξής:

α) Πυροτεχνήματα:

i) κατηγορία F1: πυροτεχνήματα που ενέχουν πολύ χαμηλό κίνδυνο και αμελητέο επίπεδο θορύβου και τα οποία προορίζονται για χρήση σε περιορισμένους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των πυροτεχνημάτων που προορίζονται για χρήση εντός των κατοικιών.

ii) κατηγορία F2: πυροτεχνήματα που ενέχουν χαμηλό κίνδυνο και χαμηλό επίπεδο θορύβου και προορίζονται για υπαίθρια χρήση σε σαφώς οριοθετημένες περιοχές.

iii) κατηγορία F3: πυροτεχνήματα που ενέχουν μέτριο κίνδυνο, προορίζονται για εξωτερική χρήση σε μεγάλες υπαίθριες εκτάσεις, και το επίπεδο θορύβου τους δεν είναι επιβλαβές για την υγεία του ανθρώπου.

iv) κατηγορία F4: πυροτεχνήματα που ενέχουν υψηλό κίνδυνο, προορίζονται για χρήση μόνον από άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις (κοινώς γνωστά ως «πυροτεχνήματα για επαγγελματική χρήση») και το επίπεδο θορύβου τους δεν είναι επιβλαβές για την υγεία του ανθρώπου.

β) Είδη πυροτεχνίας για το θέατρο:

i) κατηγορία Τ1: είδη πυροτεχνίας για χρήση επί σκηνής που ενέχουν περιορισμένο κίνδυνο.

ii) κατηγορία Τ2: είδη πυροτεχνίας για χρήση επί σκηνής που προορίζονται για χρήση μόνον από άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις.

γ) Άλλα είδη πυροτεχνίας:

i) κατηγορία P1: είδη πυροτεχνίας εκτός των πυροτεχνημάτων και των ειδών πυροτεχνίας για το θέατρο, που ενέχουν χαμηλό κίνδυνο.

ii) κατηγορία P2: είδη πυροτεχνίας εκτός των πυροτεχνημάτων και των ειδών πυροτεχνίας για το θέατρο, που προορίζονται για χειρισμό ή χρήση μόνον από άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις.

2. Η αρμόδια αρχή ενημερώνει την Επιτροπή για τις διαδικασίες με τις οποίες προσδιορίζονται και εξουσιοδοτούνται τα άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις.

Σημειώσεις επί του άρθρου

(άρθρο 6 της Οδηγίας)

Ποινικός Κώδικας Ι
Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

send