logo-print

Άρθρο 9 - Προεδρικό Διάταγμα 5/2015 - Λοιπές Διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

13/01/2015

Κωδικοποιημένο
Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR

1. Για τη διαπίστωση της συμμόρφωσης με τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος εκδίδεται βεβαίωση που ισχύει μέχρι τη λήξη του ΠΓΕ. Υπόδειγμα της βεβαίωσης προσαρτάται ως προσάρτημα στο παρόν διάταγμα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτού. Εφόσον, η ισχύς του ΠΓΕ παραταθεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, η βεβαίωση του προηγούμενου εδαφίου εξακολουθεί να ισχύει μέχρι λήξεως της παράτασης. Εφόσον πλοίο έχει εφοδιασθεί με ΠΓΕ χρονικής διάρκειας μικρότερης των έξι μηνών, δεν απαιτείται να διενεργηθεί η επιθεώρηση του άρθρου 6.

2. Εφόσον, κατά το χρονικό διάστημα εντός του οποίου απαιτείται να διενεργηθεί η προβλεπόμενη στο άρθρο 6 του παρόντος ενδιάμεση επιθεώρηση, το πλοίο δεν διενεργεί δρομολόγια, η επιθεώρηση αυτή διενεργείται πριν την επανέναρξη δραστηριοποίησης του πλοίου. Σε περίπτωση που το πλοίο παραμείνει σε ακινησία για χρονικό διάστημα δύο, τουλάχιστον ετών, η περιοδική επιθεώρηση του άρθρου 7 περίπτωση (β) διενεργείται πριν την επαναδραστηριοποίηση του πλοίου.

3. Εφόσον γίνει αντικατάσταση ναυτιλιακού ή σωστικού εξοπλισμού του πλοίου, ο νέος εξοπλισμός πληροί τις προδιαγραφές του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και συνοδεύεται από πιστοποιητικό έγκρισης τύπου σε ισχύ, σύμφωνα με το Π.Δ. 347/1998, όπως ισχύει. Η διενέργεια εργασιών ή η προσθήκη και αντικατάσταση εξοπλισμού για τη συμμόρφωση του πλοίου με τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος, δεν συνιστά μετασκευή κατά το Β.Δ. 135/1968 (Α΄ 37).

Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -
send