logo-print

Άρθρο 5 - Προεδρικό Διάταγμα 83/2015

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

01/12/2015

Κωδικοποιημένο
Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ

1. Ο πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής κοινοποιεί αμελλητί τους διορισμούς στους διαιτητές, τον επιδιαιτητή και τον γραμματέα και τους προσκαλεί να εκτελέσουν το έργο τους. Οι διορισμοί γνωστοποιούνται εγγράφως και στα μέρη. Γραμματέας για κάθε διαιτησία ορίζεται με απόφαση του προέδρου της επιτροπής, υπάλληλος του Δικηγορικού Συλλόγου. Ο γραμματέας τηρεί πρακτικά, επιμελείται της διεξαγωγής των εργασιών της διαιτησίας και γενικά έχει καθήκοντα ανάλογα με τα καθήκοντα του δικαστικού γραμματέα.

2. Οι ορισθέντες διαιτητές και ο επιδιαιτητής μέσα σε πέντε ημέρες από τη λήψη του διορισμού τους, προσκαλούν εγγράφως τα μέρη να υποβάλουν υπομνήματα για την υποστήριξη των απόψεών τους. Τα μέρη υποχρεούνται να υποβάλουν τα έγγραφα και τα άλλα στοιχεία μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την επίδοση της πρόσκλησης. Η προθεσμία αυτή μπορεί να παρατείνεται από τους διαιτητές για σοβαρό λόγο, μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου. Τα μέρη καταθέτουν επί αποδείξει τα υπομνήματα και τα λοιπά έγγραφα στον γραμματέα της διαιτησίας.

3. Αν η διεξαγωγή της διαιτησίας ή η έκδοση της διαιτητικής απόφασης καθυστερεί και δεν ορίζεται προθεσμία έκδοσης της, εφαρμοστέα είναι η διάταξη του άρθρου 884 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
send