logo-print

Άρθρο 4 - Προεδρικό Διάταγμα 150/2013 - Αρμοδιότητες Δικαστηρίων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

01/11/2013

Κωδικοποιημένο
Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση
Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

1. Η Γραμματεία του αρμόδιου για την ηλεκτρονική κατάθεση των προτάσεων και σχετικών εγγράφων (αποδεικτικών μέσων και διαδικαστικών εγγράφων) του δικαστηρίου:

α. Υποδέχεται από το ενιαίο σύστημα των Δικηγορικών Συλλόγων όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες που διασφαλίζουν την εγκυρότητα της επιχειρούμενης κατάθεσης.

β. Υποδέχεται το συνημμένο δικόγραφο προτάσεων, καθώς και τα σχετικά αποδεικτικά μέσα.

γ. Ελέγχει την προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή των προτάσεων και των σχετικών εγγράφων.

δ. Συνδέει αυτόματα το δικόγραφο των προτάσεων με τα σχετικά έγγραφα, με τη δικάσιμο και με τον αριθμό πινακίου ή εκθέματος.

ε. Αποστέλλει τα αντίγραφα που ζητήθηκαν μαζί με την έκθεση κατάθεσης η οποία φέρει ημερομηνία, ώρα κατάθεσης και προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή.

στ. Ενημερώνει το ενιαίο σύστημα των Δικηγορικών Συλλόγων για την κατάθεση των προτάσεων και σχετικών εγγράφων.

ζ. Παρέχει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής κατάθεσης από το Πληροφοριακό Σύστημα που διαθέτει, καθημερινώς, εκτός από την προκαθορισμένη ώρα καθημερινής συντήρησης και λήψης αντιγράφων (back up) του Δικαστηρίου και εφόσον τα Πληροφοριακά Συστήματα που εμπλέκονται στη διαδικασία ηλεκτρονικής κατάθεσης δεν είναι εκτός λειτουργίας για λόγους συντήρησης ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

2. Η σύνδεση με τις παραπάνω ιστοσελίδες γίνεται μέσω ασφαλούς πρωτοκόλλου (https). Τα επισυναπτόμενα έγγραφα (υπομνήματα κ.λπ.) πρέπει να είναι σε μορφή Εντύπου Φορητού Μορφοτύπου (Portable Document Format, PDF) είτε σε μορφή κειμένου τύπου Microsoft Word (DOC ή DOCX) έκδοσης 2003 και μεταγενέστερα. Κάθε επισυναπτόμενο αρχείο πρέπει να φέρει προηγμένη ψηφιακή υπογραφή. Διαφορετικά, τα επιμέρους αρχεία (αρχείο κειμένου, αρχείο εικόνας, ήχου ή άλλο πολυμέσο) είναι δυνατόν να ενσωματωθούν σε ένα ενιαίο αρχείο το οποίο φέρει προηγμένη ψηφιακή υπογραφή, υπό τον όρο ότι το συνολικό μέγεθος του αρχείου δεν υπερβαίνει την χωρητικότητα των ηλεκτρονικών θυρίδων των δικηγόρων.

3. Οι γραμματείς των δικαστηρίων είναι υποχρεωμένοι να καταχωρίζουν τα στοιχεία των δικηγόρων όλων των μερών που συμμετέχουν σε κάθε δίκη. Με την καταχώριση παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας της υπόθεσης ηλεκτρονικά.

4. Οι αποφάσεις, οι οποίες εκδίδονται, καταγράφονται σε συγκεκριμένο ηλεκτρονικό αρχείο και συνδέονται με το εισαγωγικό δικόγραφο και τους δικηγόρους που παραστάθηκαν.

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση
Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
send