logo-print

Άρθρο 3 - Προεδρικό Διάταγμα 150/2013 - Αρμοδιότητες Δικηγορικών Συλλόγων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

01/11/2013

Κωδικοποιημένο
Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

Ο αρμόδιος Δικηγορικός Σύλλογος στο πλαίσιο της διαγραφόμενης στο άρθρο 2 διαδικασίας:

α. Ταυτοποιεί τον δικηγόρο και, κατά περίπτωση, την δικηγορική εταιρία και ελέγχει εάν ο δικηγόρος έχει, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, το δικαίωμα κατάθεσης του συγκεκριμένου δικογράφου, διαπιστώνει την έλλειψη ασυμβίβαστου ή άλλου κωλύματος ή πειθαρχικής κύρωσης και επιτρέπει στον δικηγόρο ή τη δικηγορική εταιρία να συνεχίσουν τη διαδικασία της κατάθεσης.

β. Υποστηρίζει τεχνικά τις συναλλαγές για την έκδοση του γραμματίου προκαταβολής και την ηλεκτρονική πληρωμή των προβλεπόμενων ενσήμων και παραβόλων υπέρ του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων, του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ) και του Δημοσίου.

γ. Διενεργεί την ηλεκτρονική είσπραξη των αντίστοιχων ποσών και τον ακριβή επιμερισμό και απόδοσή τους στους δικαιούχους φορείς.

δ. Διενεργεί την ηλεκτρονική είσπραξη των αντίστοιχων για την έκδοση των αντιγράφων των δικαστηρίων ποσών και τον ακριβή επιμερισμό και απόδοσή τους στα δικαστήρια.

ε. Διαβιβάζει τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά στοιχεία στο αρμόδιο δικαστήριο, ώστε να επιτραπεί στον πιστοποιούμενο δικηγόρο να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφου.

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση
Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.
send