logo-print

Άρθρο 4 - Προεδρικό Διάταγμα 2/2016 - Τρόπος αξιολόγησης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

22/01/2016

Κωδικοποιημένο
Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

1. Για την εκτίμηση της επίδοσης των σπουδαστών της Διπλωματικής Ακαδημίας λαμβάνονται υπόψη τα κατωτέρω δύο στοιχεία με ξεχωριστό για κάθε ένα από αυτά συντελεστή:

α) Εξετάσεις: Συντελεστής 10

β) Ενεργός συμμετοχή η οποία εκδηλώνεται με εύστοχες ερωτήσεις, απαντήσεις και παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της φοίτησης. Διπλωματικά προσόντα εκπροσώπησης (γενική αντίληψη, κρίση, ευστροφία πνεύματος, ήθος, ευγένεια, διαπραγματευτική ικανότητα, ευχέρεια παράστασης): Συντελεστής 6

2. Η βαθμολογία κλιμακώνεται από 0−10, σε ακέραιους αριθμούς.

3. Στην περίπτωση που οι βαθμολογούντες ένα μάθημα είναι περισσότεροι από ένας, ο αντίστοιχος βαθμός στο μάθημα αυτό είναι ο μέσος όρος που προκύπτει.

4. Κατά την εξέταση γραπτή ή προφορική, έκαστου μαθήματος θεωρείται επιτυχών ο σπουδαστής, ο οποίος συγκέντρωσε τουλάχιστον τον βαθμό έξι (6).

5. Ο βαθμός των προσόντων της παραπάνω παραγράφου 1, σημείο β), δίνεται από τον Διευθυντή της Ακαδημίας, μετά από εισήγηση του Διευθυντού Σπουδών και σε συνεννόηση με τους διδάσκοντες.

6. Οι παραπάνω επιμέρους βαθμοί πολλαπλασιάζονται με τους προβλεπόμενους στην παράγραφο συντελεστές. Στα παραπάνω γινόμενα προστίθεται το σύνολο των μορίων που είχε λάβει ο σπουδαστής κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ακαδημία. Το άθροισμα που προκύπτει καθορίζει την κατάταξή του στον εισαγωγικό βαθμό της υπηρεσιακής επετηρίδας.

7. Στην περίπτωση ισοψηφίας σπουδαστών στην τελική βαθμολογία, η σειρά επιτυχίας καθορίζεται με κλήρωση, παρουσία των ενδιαφερομένων.

8. Όταν ο σπουδαστής δεν θεωρηθεί επιτυχών ή δεν προσέλθει σε εξέταση μαθήματος, μαθημάτων ή ενότητος μαθημάτων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παραπάνω παράγραφο 4 δύναται να επαναλάβει την εν προκειμένω εξέταση στο μάθημα ή στα μαθήματα ή στην ενότητα μαθημάτων όπου απέτυχε εντός το πολύ δύο εβδομάδων από την ανακοίνωση της βαθμολογίας του μαθήματος και σε ημερομηνία/ες καθοριζόμενη/ες από τον Διευθυντή Σπουδών της Διπλωματικής Ακαδημίας. Εάν εκ νέου αποτύχει ή δεν προσέλθει στην εξέταση, θεωρείται ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις διορισμού ως Ακολούθου Πρεσβείας.

Αποτυχία στη βαθμολογία ως προς τα ανωτέρω σημείο β) της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, θεωρείται τελεσίδικη.

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ