logo-print

Άρθρο 31 - Νόμος 4360/2016 - Εκτελεστικά μέτρα (άρθρο 5 παράγραφοι 1 και 2 και άρθρο 6 παράγραφος 2 της απόφασης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

29/01/2016

Υπό κωδικοποίηση
Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

1. Η ημεδαπή κεντρική αρχή συντάσσει κατάλογο με τις αξιόποινες πράξεις που προβλέπονται στην ελληνική έννομη τάξη, κατ’ αντιστοιχία προς τις κατηγορίες του πίνακα του Παραρτήματος Β΄. Συντάσσει, επίσης, κατάλογο με τις προβλεπόμενες κύριες και παρεπόμενες ποινές και μέτρα ασφαλείας, κατ’ αντιστοιχία προς τις κατηγορίες του πίνακα του Παραρτήματος Γ΄.

2. Οι ανωτέρω κατάλογοι αποστέλλονται στη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό ιδίως την κατάρτιση μη δεσμευτικού πρακτικού εγχειριδίου για την ανταλλαγή πληροφοριών μέσω του ECRIS. Η κεντρική αρχή ενημερώνει τακτικά τους καταλόγους και αποστέλλει στη Γενική Γραμματεία τα ενημερωμένα στοιχεία.

3. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της κεντρικής αρχής ενημερώνονται και συνεννοούνται με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των άλλων κρατών−μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο το συντονισμό της δράσης τους για την τεχνική ανάπτυξη και αποτελεσματική λειτουργία του ECRIS.

4. Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συγκροτείται τριμελής επιτροπή με τριετή θητεία, που μπορεί να ανανεώνεται, με αρμοδιότητα την ενημέρωση του υφιστάμενου εθνικού καταλόγου αξιόποινων πράξεων, των προβλεπόμενων κύριων και παρεπόμενων ποινών και των μέτρων ασφαλείας. Η επιτροπή αποτελείται από έναν Εισαγγελέα εφετών, με το νόμιμο αναπληρωτή του, ως πρόεδρο, έναν Εισαγγελέα Πρωτοδικών και έναν υπάλληλο του Τμήματος Ποινικού Μητρώου και Απονομής Χάριτος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τους αναπληρωτές τους. Ως Γραμματέας ορίζεται υπάλληλος του Τμήματος Ποινικού Μητρώου και Απονομής Χάριτος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στην αρμοδιότητα της επιτροπής εμπίπτει και η γνωμοδότηση επί ερωτημάτων που υποβάλλονται από τον προϊστάμενο του Τμήματος Ποινικού Μητρώου και Απονομής Χάριτος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αντιστοίχιση αξιόποινων πράξεων, κύριων και παρεπόμενων ποινών και μέτρων ασφαλείας σε κωδικούς του εθνικού καταλόγου και των πινάκων των Παραρτημάτων Β΄ και Γ΄ του παρόντος. Στα μέλη και στον γραμματέα της επιτροπής δεν καταβάλλεται καμία αποζημίωση.

Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.