logo-print

Άρθρο 7 - Νόμος 4361/2016 - Ειδικές διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

01/02/2016

Υπό κωδικοποίηση
Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

1. Τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, εφόσον δεν είναι δυνατή η συλλογή των στοιχείων με ηλεκτρονικά μέσα ή μέσω πληροφορικής διασύνδεσης μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με τους εμπλεκόμενους φορείς του δημοσίου, αποδεικνύονται από τους οπλίτες με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, κατά την κατάταξή τους και εντός δέκα (10) ημερών από αυτή.

2. Είναι δυνατή η ηλεκτρονική συλλογή στοιχείων της παραγράφου 2β του άρθρου 3, μέσω των επίσημων ιστοσελίδων (εφαρμογή web) των ΓΕ, για όσους επιθυμούν να τα δηλώσουν πριν την κατάταξή τους.

3. Τα κριτήρια του άρθρου 3 ισχύουν και για τοποθετήσεις και μεταθέσεις σε θέσεις εκτός Ελλάδας.

4. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως:

α. Εξειδικεύονται τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, ο αριθμός των μορίων που αντιστοιχούν σε κάθε περίπτωση, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, η διαδικασία συλλογής στοιχείων ηλεκτρονικά και μη, πριν και κατά την κατάταξη των οπλιτών, καθώς και η εξέταση των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών κατά την κατάταξη.

β. Καθορίζεται το έντυπο της αίτησης−υπεύθυνης δήλωσης του τόπου προτίμησης, η διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής της, η συλλογή και εξέταση των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών κατά την κατάταξη, καθώς και ποια έντυπα παράγονται από την ηλεκτρονική εφαρμογή των Κέντρων Κατάταξης.

γ. Μπορεί να ανασταλεί η εφαρμογή των κριτήριων τοποθετήσεων, μεταθέσεων, αποσπάσεων και διαθέσεων, καθώς και μέρος ή το σύνολο των εξαιρέσεων που ρυθμίζονται από τον παρόντα νόμο, σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης, εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων ή άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας και του δημοκρατικού πολιτεύματος.

δ. Ρυθμίζεται η οργάνωση, η συγκρότηση και κάθε άλλη λεπτομέρεια για τη λειτουργία της Επιτροπής Εξέτασης Κατ’ Εξαίρεση Τοποθετήσεων – Μεταθέσεων.

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

send