logo-print

Άρθρο 16 - Οδηγία 1/2011 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα - Τράπεζες και λοιπά χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

31/03/2011

Κωδικοποιημένο
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

1. Η εγκατάσταση συστηµάτων βιντεοεπιτήρησης επιτρέπεται σε όλους τους χώρους των τραπεζών εκτός από τους χώρους που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 6 της παρούσας Οδηγίας, όπου η βιντεοεπιτήρηση προσβάλλει τον σκληρό πυρήνα του δικαιώµατος στην ιδιωτική ζωή.

2. Οι τράπεζες και τα χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα δύνανται να διατηρούν τα δεδοµένα για χρονικό διάστηµα όχι µεγαλύτερο των σαράντα πέντε (45) ηµερών. Αν κατά το χρονικό αυτό διάστηµα καταγραφούν περιστατικά οργανωµένης οικονοµικής απάτης ή αµφισβήτησης οικονοµικής συναλλαγής, τα σχετικά τµήµατα των δεδοµένων του συστήµατος βιντεοεπιτήρησης δύναται να διατηρηθούν σε ξεχωριστό αρχείο µε ανάλογα µέτρα ασφαλείας για όσο διάστηµα απαιτείται για τη διερεύνηση και την πειθαρχική ή δικαστική δίωξη των περιστατικών αυτών.

3. Ειδικά για τις εταιρείες εκτύπωσης πιστωτικών καρτών και προσωπικών αναγνωριστικών στοιχείων, επιτρέπεται η τήρηση των δεδοµένων που καταγράφονται αποκλειστικά από τους χώρους όπου πραγµατοποιείται η διαδικασία εκτύπωσης και αποστολής των πιστωτικών καρτών και των σχετικών κωδικών, για διάστηµα έως ενενήντα (90) ηµέρες.

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send