logo-print

Άρθρο 13 - Συνθήκη Εμπορίας Όπλων - Υποβολή αναφορών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

12/02/2016

Κωδικοποιημένο
Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Κάθε Κράτος Μέρος, εντός του πρώτου έτους ισχύος της παρούσας Συνθήκης για το συγκεκριμένο Κράτος Μέρος, θα υποβάλει σύμφωνα με το Άρθρο 22, μία αρχική έκθεση προς τη Γραμματεία των μέτρων που έλαβε για την εφαρμογή της Συνθήκης, περιλαμβανομένων εθνικών νόμων, εθνικών καταλόγων ελέγχου και άλλων κανονισμών και διοικητικών μέτρων. Κάθε Κράτος Μέρος θα αναφέρει κάθε φορά στη Γραμματεία τα νέα μέτρα που λαμβάνει για την εφαρμογή της παρούσας Συνθήκης, όταν χρειάζεται. Οι αναφορές θα διατίθενται και θα διανέμονται στα Κράτη Μέρη από τη Γραμματεία.

2. Τα Κράτη Μέρη ενθαρρύνονται να αναφέρουν στα άλλα Κράτη Μέρη, μέσω της Γραμματείας, πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που έχουν λάβει και που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση της εκτροπής των μεταφερόμενων συμβατικών όπλων που καλύπτονται από το Άρθρο 2(1).

3. Κάθε Κράτος Μέρος θα υποβάλλει ετησίως στη Γραμματεία, έως τις 31 Μαΐου, έκθεση για το αμέσως προηγούμενο ημερολογιακό έτος, αναφορικά με τις αδειοδοτημένες ή πραγματοποιηθείσες εξαγωγές και εισαγωγές συμβατικών όπλων που καλύπτονται από το Άρθρο 2(1). Οι εκθέσεις θα διατίθενται και θα διανέμονται στα Κράτη Μέρη από τη Γραμματεία. Η έκθεση που υποβάλλεται στη Γραμματεία μπορεί να περιλαμβάνει τις ίδιες πληροφορίες που υποβάλλονται από το Κράτος Μέρος στα αντίστοιχα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών, περιλαμβανομένου του Μητρώου Συμβατικών Όπλων των Ηνωμένων Εθνών. Οι εκθέσεις μπορεί να μην περιλαμβάνουν εμπορικά ευαίσθητα στοιχεία ή πληροφορίες εθνικής ασφάλειας.

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση