logo-print

Άρθρο 15 - Συνθήκη Εμπορίας Όπλων - Διεθνής Συνεργασία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

12/02/2016

Κωδικοποιημένο
Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση

1. Τα Κράτη Μέρη θα συνεργάζονται μεταξύ τους, με γνώμονα τα αντίστοιχα συμφέροντα ασφαλείας και την εθνική τους νομοθεσία, προκειμένου να εφαρμοστεί αποτελεσματικά η παρούσα Συνθήκη.

2. Τα Κράτη Μέρη ενθαρρύνονται να διευκολύνουν τη διεθνή συνεργασία, περιλαμβανομένης της ανταλλαγής πληροφοριών σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος ως προς την εφαρμογή της παρούσας Συνθήκης σύμφωνα με τα αντίστοιχα συμφέροντα ασφαλείας και την εθνική τους νομοθεσία.

3. Τα Κράτη Μέρη ενθαρρύνονται να διαβουλεύονται για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και να ανταλλάσσουν πληροφορίες, όπως χρειάζεται, προς υποστήριξη της εφαρμογής της παρούσας Συνθήκης.

4. Τα Κράτη Μέρη ενθαρρύνονται να συνεργάζονται, σύμφωνα με τις εθνικές τους νομοθεσίες, προκειμένου να στηρίξουν την εθνική εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας Συνθήκης, περιλαμβανομένης της ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με παράνομες δραστηριότητες και παραβάτες και προκειμένου να αποτρέψουν και να εξαλείψουν την εκτροπή συμβατικών όπλων που καλύπτονται από το Άρθρο 2(1).

5. Τα Κράτη Μέρη, όταν συμφωνούν από κοινού και με γνώμονα την εθνική τους νομοθεσία, θα παρέχουν το ένα στο άλλο την ευρύτερη δυνατή βοήθεια σε έρευνες, ποινικές διώξεις και ένδικα μέσα που σχετίζονται με παραβιάσεις των εθνικών μέτρων που προβλέπονται από την παρούσα Συνθήκη.

6. Τα Κράτη Μέρη ενθαρρύνονται να λαμβάνουν εθνικά μέτρα και να συνεργάζονται μεταξύ τους προκειμένου να αποτρέψουν να καταστεί η μεταφορά των συμβατικών όπλων που καλύπτονται από το Άρθρο 2(1) αντικείμενο πρακτικών διαφθοράς.

7. Τα Κράτη Μέρη ενθαρρύνονται να ανταλλάσσουν εμπειρίες και πληροφορίες σχετικά με τα διδάγματα που αποκομίζουν από την εφαρμογή της παρούσας Συνθήκης.

Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
send