logo-print

Άρθρο 20 - Συνθήκη Εμπορίας Όπλων - Τροποποιήσεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

12/02/2016

Κωδικοποιημένο
ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1. Έξι έτη μετά τη θέση της παρούσας Συνθήκης σε ισχύ, οποιοδήποτε Κράτος Μέρος δύναται να προτείνει τροποποιήσεις της Συνθήκης. Στη συνέχεια, οι προτεινόμενες τροποποιήσεις δύναται να εξετάζονται από τη Διάσκεψη των Κρατών Μερών κάθε τρία έτη.

2. Οποιαδήποτε πρόταση τροποποίησης της Συνθήκης θα υποβάλλεται εγγράφως προς τη Γραμματεία, η οποία θα κυκλοφορεί την πρόταση σε όλα τα Κράτη Μέρη, το αργότερο 180 ημέρες πριν την αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Κρατών Μερών στην οποία θα συζητείται σύμφωνα με την παράγραφο 1. Η τροποποίηση θα συζητείται στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Κρατών Μερών η οποία μπορεί να εξετάζει τροποποιήσεις σύμφωνα με την παράγραφο 1 εάν, το αργότερο 120 ημέρες μετά την κυκλοφορία της από τη Γραμματεία, η πλειοψηφία των Κρατών Μελών ενημερώσει τη Γραμματεία ότι είναι υπέρ της συζήτησης της πρότασης.

3. Τα Κράτη Μέρη θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να επιτυγχάνεται συναίνεση για κάθε τροποποίηση. Εάν όλες οι προσπάθειες για συναίνεση εξαντληθούν και δεν επιτευχθεί συμφωνία, η τροποποίηση, ως τελευταία λύση, θα υιοθετείται από την πλειοψηφία των τριών τετάρτων των Κρατών Μερών που παρίστανται και ψηφίζουν στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Κρατών Μερών. Για τους σκοπούς του παρόντος Άρθρου, τα Κράτη Μέρη που παρίστανται και ψηφίζουν σημαίνει τα Κράτη Μέρη που παρίστανται και δίνουν θετική ή αρνητική ψήφο. Ο Θεματοφύλακας θα κοινοποιεί την υιοθετηθείσα τροποποίηση σε όλα τα Κράτη Μέρη.

4. Η τροποποίηση που υιοθετείται βάσει της παραγράφου 3 θα τίθεται σε ισχύ για κάθε Κράτος Μέρος που έχει καταθέσει το έγγραφο αποδοχής της συγκεκριμένης τροποποίησης, ενενήντα ημέρες μετά την ημερομηνία κατάθεσης στο Θεματοφύλακα των εγγράφων αποδοχής από την πλειοψηφία του αριθμού των Κρατών Μερών κατά το χρόνο υιοθέτησης της τροποποίησης. Στη συνέχεια, θα τίθεται σε ισχύ για οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα Κράτη Μέρη, ενενήντα ημέρες μετά την ημερομηνία κατάθεσης του εγγράφου αποδοχής της συγκεκριμένης τροποποίησης.

Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής