logo-print

Άρθρο 2 - Υπουργική Απόφαση 21803/21.3.2016 - Προπαρασκευή δοκιμασίας επάρκειας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/03/2016

Κωδικοποιημένο
Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Η Μόνιμη Επιτροπή Δοκιμασίας Επάρκειας, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων προς συμμετοχή στη διαδικασία, συγκαλείται, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της, προκειμένου να αποφασίσει αιτιολογημένα για την παραδοχή ή μη των αιτήσεων των υποψηφίων, όπως συνοδεύονται από τα σχετικά στοιχεία και τα λοιπά δικαιολογητικά του άρθρου 17 παρ. 7 Ν. 4194/2013, και συντάσσει πίνακα με τους υποψήφιους ανά εξεταζόμενο αντικείμενο, τον οποίο παραδίδει στο γραμματέα της προκειμένου το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα να αναρτηθεί σε πίνακα ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (www.dsa.gr) καθώς και στην ιστοσελίδα της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας (www.olomeleia.gr).

Στον πίνακα των υποψηφίων δεν εντάσσονται όσοι η Μόνιμη Επιτροπή, με απόφαση της, κρίνει ότι, σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 16 παρ. 3Α του Ν. 4194/2013, δεν υποχρεούνται να αποδείξουν τη γνώση τους. Με την ίδια απόφαση ορίζονται οι επιτηρητές των εξετάσεων, που μπορούν να είναι δικηγόροι ή υπάλληλοι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

2. Η αίτηση των ενδιαφερομένων για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία της δοκιμασίας επάρκειας συντάσσεται επί ειδικού εντύπου αίτησης που χορηγείται από την Επιτροπή, κατ’ αναλογία προς το άρθρο 3 παρ. 3 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (Ν. 2690/1999) και συνοδεύεται από τα στοιχεία που καθορίζονται από το νόμο, ιδίως προσδιορίζεται η επιλογή του υποψηφίου για τα αντικείμενα στην εξέταση των οποίων επιθυμεί να συμμετέχει. Κατά την πρώτη εφαρμογή της παρούσας απόφασης, η Επιτροπή κάνει δεκτές τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, ανεξάρτητα αν αυτές συντάσσονται επί του ειδικού εντύπου του προηγούμενου εδαφίου. Στην τελευταία περίπτωση, αν από το περιεχόμενο της αίτησης δεν προκύπτουν τα αναγκαία για τη διενέργεια των εξετάσεων στοιχεία ή εμφανίζονται σε αυτή δυσερμήνευτα σημεία, καλεί έγκαιρα τον υποψήφιο να συμπληρώσει την αίτηση του, πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας.

3. Η Επιτροπή, εφόσον της ζητηθεί, υποχρεούται να παρέχει έγκαιρα προς τους ενδιαφερόμενους πληροφορίες για τη διαδικασία της δοκιμασίας επάρκειας, ιδίως για τις προϋποθέσεις συμμετοχής, το πρόγραμμα της εξεταστικής διαδικασίας, τα δικαιώματα των συμμετεχόντων.

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
Ασφαλιστικά μέτρα και ακίνητα Δημοσιεύματα ΕπαΚ Νο 6
send