logo-print

Άρθρο 3 - Υπουργική Απόφαση 21803/21.3.2016 - Τρόπος διενέργειας δοκιμασίας επάρκειας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/03/2016

Κωδικοποιημένο
Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση
Το δίκαιο ακινήτων στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου-Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 1

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τα θέματα είναι κοινά για τους υποψηφίους. Δύο τουλάχιστον μέλη της Επιτροπής προτείνουν από δύο (2) θέματα ο καθένας για κάθε εξεταζόμενο αντικείμενο, εκ των οποίων προς εξέταση τίθενται συνολικά τα δύο (2). Κάθε θέμα περιλαμβάνει συνθετική παρουσίαση πρακτικού θέματος με περισσότερα ερωτήματα. Η επιλογή των θεμάτων γίνεται με κλήρωση σε συνεδρίαση της Επιτροπής και συντάσσεται σχετικό πρακτικό.

Σε περίπτωση που απαιτηθεί, μέλη της επιτροπής, οι ίδιοι ή εκπροσωπούμενοι από τους επιτηρητές, δύνανται να συμπληρώσουν αυτά, να απαλείψουν μέρος τους ή να τα αναδιατυπώσουν, εφόσον αυτό απαιτείται για λόγους διευκρίνισης και καλύτερης κατανόησης τους. Τα μη κληρωθέντα θέματα καταστρέφονται, συντασσομένου υπό της Επιτροπής σχετικού πρακτικού. Η Επιτροπή κατά τη διαδικασία διενέργειας κάθε εξέτασης εκπροσωπείται από ένα τουλάχιστον μέλος της προκειμένου να διευθετηθεί, εφόσον χρειαστεί, κάθε ζήτημα που μπορεί να ανακύψει και αφορά την εξέλιξη της διαδικασίας ή να δώσει διευκρινιστικές ή άλλες οδηγίες σχετικά με τα θέματα των εξεταζόμενων αντικειμένων. Για την ενημέρωση σχετικά με ζητήματα που προκύπτουν κατά την εξέλιξη της εξέτασης και τις διενεργούμενες ενέργειες, ιδίως τις διευκρινιστικές απαντήσεις που δόθηκαν σε ερωτήματα υποψηφίων, συντάσσεται σχετικό πρακτικό από το παριστάμενο μέλος της Επιτροπής.

2. Τα θέματα και τα επιμέρους ερωτήματα είναι διατυπωμένα με τρόπο ώστε να μπορούν οι μονάδες αξιολόγησης να καθοριστούν σε κλίμακα δέκα (10) βαθμών, που είναι υποχρεωτικές για τη βαθμολόγηση. Το αργότερο εντός δύο ημερών από το πέρας του συνόλου των εξετάσεων συνέρχεται η Επιτροπή, η οποία συντάσσει πρακτικό με τις ορθές απαντήσεις, ορίζει τα μέλη της που ως βαθμολογητές θα αναλάβουν τη διόρθωση κάθε γραπτού και τους διανέμει αυτά.

3. Ένας τουλάχιστον εκπρόσωπος της Επιτροπής και οι επιτηρητές οφείλουν κατά τις ημέρες των εξετάσεων να βρίσκονται στο εξεταστικό κέντρο μία (1) τουλάχιστον ώρα πριν την ώρα έναρξης τους. Οι εξεταζόμενοι οφείλουν να προσέλθουν στην αίθουσα όπου διενεργείται η δοκιμασία τριάντα (30) λεπτά νωρίτερα από την ώρα που έχει προσδιορισθεί για την έναρξη της δοκιμασίας, οπότε και αρχίζει η εκφώνηση από τον σχετικό πίνακα των ονομάτων των υποψηφίων από το μέλος της Επιτροπής που παρίσταται ή από επιτηρητή.

4. Την ώρα που έχει προσδιορισθεί για την έναρξη της δοκιμασίας σε κάθε αίθουσα εξετάσεων, ένα μέλος της Επιτροπής ή επιτηρητής εκφωνεί στους εξεταζόμενους τα θέματα. Εάν ένας από τους υποψηφίους δεν είναι παρών στην αίθουσα κατά την στιγμή της έναρξης εκφώνησης των ονομάτων, αποκλείεται από την εξέταση.

5. Σε περίπτωση που υποψήφιος έχει δηλώσει αδυναμία στο να ανταποκριθεί σε γραπτή δοκιμασία, η Επιτροπή ορίζει μέλος της ή υπάλληλο, ο οποίος θα καταγράφει όσα ο εξεταζόμενος υπαγορεύει. Για τη διαδικασία αυτή προβλέπεται ξεχωριστός χώρος στο εξεταστικό κέντρο. Στο γραπτό του υποψηφίου επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση του υπογράφοντα για την πλήρη καταγραφή των υπαγορευμένων. Η δήλωση αυτή κρατείται από τον Γραμματέα της Επιτροπής και δεν διαβιβάζεται στα μέλη της που αναλαμβάνουν τη βαθμολόγηση του συγκεκριμένου γραπτού. Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει ενημερώσει εγκαίρως την Επιτροπή προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής του στις εξετάσεις, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προετοιμασίας.

6. Οι υποψήφιοι γράφουν σε ομοιόμορφο έντυπο, μονογραφημένο από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, που τους χορηγείται εκ μέρους της από τους επιτηρητές. Στους υποψηφίους παρέχεται δίωρη προθεσμία για να επεξεργασθούν και να αναπτύξουν το θέμα. Κάθε υποψήφιος, κατά τη λήξη της προκαθορισμένης για την εξέταση ώρας, ή και πριν από αυτήν, παραδίδει στο μέλος της Επιτροπής το γραπτό του μαζί με το πρόχειρο. Το γραπτό δεν πρέπει να φέρει στο σώμα αυτού υπογραφή ή άλλο διακριτικό γνώρισμα, πλην όσων αναφέρονται σε άλλα άρθρα της παρούσας, και των ατομικών στοιχείων του υποψηφίου. Αφού γίνει η παραβολή με επίδειξη του δελτίου της αστυνομικής του ταυτότητας, οι ενδείξεις των ατομικών στοιχείων του καλύπτονται με ειδική αδιαφανή ταινία, η οποία δεν αφαιρείται παρά με την οριστικοποίηση της βαθμολογίας.

7. Μετά το πέρας της διαδικασίας, ελέγχεται αν ο αριθμός των γραπτών που έχουν συγκεντρωθεί ανταποκρίνεται στον αριθμό των εξετασθέντων. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, ο γραμματέας της Επιτροπής χωρίζει τα γραπτά ανά εξεταζόμενο μάθημα, τοποθετώντας τα σε αντίστοιχους φακέλους.

8. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων και οποιουδήποτε διορθωτικού υλικού. Απαγορεύεται απολύτως η χρήση ερμηνευτικών κειμένων, διδακτικών συγγραμμάτων, σημειώσεων ή άλλων βοηθημάτων. Επιτρέπεται μόνο η χρήση κωδίκων και νομοθετημάτων, χωρίς σχολιασμό ή σημειώσεις. Υποψήφιος που κάνει χρήση βοηθημάτων που δεν επιτρέπονται ή συνεννοείται εγγράφως ή προφορικώς με άλλο υποψήφιο ή άλλο πρόσωπο, αποβάλλεται από την εξέταση με πράξη της Επιτροπής. Οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν πρόχειρο σε λευκή κόλλα. Τα πρόχειρα σημειώματα των εξεταζομένων καταστρέφονται με πρακτικό της Επιτροπής.

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

send