logo-print

Άρθρο 4 - Υπουργική Απόφαση 21803/21.3.2016 - Βαθμολόγηση γραπτών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/03/2016

Κωδικοποιημένο
Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση

1. Η Επιτροπή αναθέτει τη βαθμολόγηση των γραπτών ανά εξεταζόμενο αντικείμενο σε δύο μέλη της, που ορίζονται ως βαθμολογητές.

2. Ο πρώτος κατά χρονική σειρά, βαθμολογητής, αφού θέσει αύξοντα αριθμό σε κάθε γραπτό που του διανεμήθηκε, συντάσσει με τη βοήθεια του γραμματέα της Επιτροπής πίνακα βαθμολογητή για το σχετικό αντικείμενο βαθμολόγησης, συμπληρώνοντας επ’ αυτού τον αύξοντα αριθμό κάθε γραπτού και έναντι αυτού τη βαθμολογία που αντιστοιχεί, για κάθε επιμέρους ερώτημα και στο σύνολο. Όταν ο πίνακας συμπληρωθεί, ο βαθμολογητής υπογράφει στο τέλος αυτού και τον παραδίδει στον γραμματέα της επιτροπής μέσα σε κλειστό φάκελο. Ο δεύτερος, κατά χρονική σειρά, βαθμολογητής, με βάση τους αύξοντες αριθμούς που έχουν τεθεί στα γραπτά από τον πρώτο βαθμολογητή, προβαίνει αντίστοιχα στη βαθμολόγηση τους, τηρώντας τη διαδικασία της παρούσας παραγράφου.

3. Αφού συγκεντρωθούν οι φάκελοι με τους πίνακες βαθμολογητών όλων των γνωστικών αντικειμένων, ο γραμματέας της Επιτροπής, πριν αποκαλύψει τα στοιχεία του εξεταζόμενου, συντάσσει πίνακα τελικής βαθμολογίας ανά εξεταζόμενο μάθημα, όπου περιλαμβάνονται ο αύξων αριθμός κάθε γραπτού, ο βαθμός κάθε βαθμολογητή και ο τελικός βαθμός που προκύπτει από το μέσο όρων των βαθμών των βαθμολογητών. Κατόπιν, ενώπιον της Επιτροπής, ο γραμματέας της αποκαλύπτει τα στοιχεία του συγγραφέα εκάστου γραπτού αντικαθιστώντας με αυτά τον αύξοντα ανά αντικείμενο αριθμό που είχε τεθεί γι’ αυτόν στους πίνακες τελικής βαθμολογίας και συντάσσει συγκεντρωτικό πίνακα βαθμολογίας ανά μάθημα και στο σύνολο, όπου περιλαμβάνονται όλοι όσοι έγιναν δεκτοί στη δοκιμασία επάρκειας και οι τελικοί βαθμοί για όλα τα αντικείμενα.

4. Η βαθμολόγηση των γραπτών και η ολοκλήρωση της διαδικασίας του παρόντος άρθρου ολοκληρώνεται το αργότερο εντός διαστήματος δύο (2) εβδομάδων από τη διενέργεια της εξέτασης κάθε γνωστικού αντικειμένου. Η Επιτροπή εκδίδει ανακοίνωση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (www.dsa.gr) και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας (www.olomeleia.gr).

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send