logo-print

Άρθρο 74 - Νόμος 4375/2016 - Μεταφορές προσφύγων και μεταναστών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

03/04/2016

Υπό κωδικοποίηση
Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Δαπάνες που εκτελέστηκαν ή εκτελούνται προς μεταφορά προσφύγων και μεταναστών, που διενεργήθηκαν ή διενεργούνται εντός των ορίων της Ελληνικής Επικράτειας από την 1η Δεκεμβρίου 2015 έως και 31 Δεκεμβρίου 2017 από Κ.Τ.Ε.Λ. και Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. των Περιφερειών της χώρας ή τουριστικά γραφεία, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα τους, θεωρούνται νόμιμες και εξοφλούνται κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης γενικής η ειδικής διάταξης νόμου.

α. Από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το χρονικό διάστημα από 1η Δεκεμβρίου 2015 έως και 9 Μαρτίου 2016,

β. Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το χρονικό διάστημα από 10 Μαρτίου 2016 έως και 31 Δεκεμβρίου 2017, καθ’ υπέρβαση των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό τους πιστώσεων και καλύπτονται από πιστώσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού.

2. Για χρονικό διάστημα εξαμήνου από την έναρξη εφαρμογής της παρούσης και κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη και κανονιστική πράξη που διέπει αφενός το έργο των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου του ν. 2963/2001 (Α΄ 268), αφετέρου το έργο του ν. 711/1977 (Α΄ 284) περί ειδικών τουριστικών λεωφορείων, όπως ισχύουν, επιτρέπεται η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών με λεωφορεία δημόσιας χρήσης των Κ.Τ.Ε.Λ. και Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., με ειδικά τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης, μεταξύ λιμένων, συνοριακών σταθμών, ανοικτών δομών προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και λοιπών σημείων συγκέντρωσής τους εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Κατά τα λοιπά, ισχύουν όλες οι προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία διατάξεις που διέπουν την ασφαλή μεταφορά επιβατών με λεωφορεία.

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δύναται να παραταθεί η διάρκεια ισχύος της παρούσης.

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
send