logo-print

Άρθρο 75 - Νόμος 4375/2016 - Σύσταση Ειδικής Γραμματείας Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/04/2016

Υπό κωδικοποίηση
Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού συστήνεται ενιαίος διοικητικός τομέας με τίτλο «Ειδική Γραμματεία Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, και άλλων πόρων» (εφεξής Ε.Γ. Τ.Α.Μ.Ε.Τ.Ε.Α.Α.Π.), με σκοπό τον αποτελεσματικό συντονισμό, την επίβλεψη, και την επιτάχυνση των ενεργειών του Υπουργείου και των εμπλεκομένων φορέων, τη διαχείριση των πόρων που αφορούν στο κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, την ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών και τη νόμιμη μετανάστευση, την επιστροφή, τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων και την κοινή πολιτική θεωρήσεων, καθώς και για τη διεξαγωγή του πολιτικού διαλόγου στους τομείς αυτούς. Επίσης, για την αξιοποίηση λοιπών πόρων, συμπεριλαμβανομένων και των πόρων έκτακτης ενίσχυσης, που αφορούν στη διαχείριση μεταναστευτικών ροών και σε λοιπά μεταναστευτικά ζητήματα.

2. Στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού συστήνεται θέση μετακλητού Ειδικού Γραμματέα Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων (εφεξής Ειδικό Γραμματέα Τ.Α.Μ.Ε.Τ.Ε.Α.Α.Π.), με βαθμό 2ο της κατηγορίας των ειδικών θέσεων, ο οποίος προΐσταται της ανωτέρω Ειδικής Γραμματείας.

3. Η Ε.Γ. Τ.Α.Μ.Ε.Τ.Ε.Α.Α.Π. δύναται να υποστηρίζεται διοικητικά και οικονομικά από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Βασική Νομοθεσία Ναυτικού Δικαίου

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΕΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send