logo-print

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ

Για τη δυνατότητα των ασφαλισμένων να υπολογίζονται οι εισφορές τους ως ποσοστό επί των πραγματικών εισοδημάτων

05/04/2016

16/11/2017

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση

Κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση πιλοτικής εκδίκασης προσφυγής κατά του ΟΑΕΕ, για τη δυνατότητα των ασφαλισμένων να υπολογίζονται οι εισφορές τους ως ποσοστό επί των πραγματικών εισοδημάτων.

Ειδικότερα, με την αίτηση ζητείται να εκδικαστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, παρά το γεγονός ότι ο νόμος σιωπά, ότι κάθε ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ μπορεί να επιλέξει :

  1. Να εκκαθαριστεί η εισφορά ύψους 20%, που προβλέπεται στο άρθρο 5 του Καταστατικού του ΟΑΕΕ, επί των πραγματικών αποδοχών τουκαι όχι επί της εκάστοτε ασφαλιστικής κλάσης, και
  2. Να εκκαθαριστεί η εισφορά ύψους 7,65% που προβλέπεται στα άρθρα 22 παρ. 3 και 35 παρ. 1 του ν. 2084/1992, όπως ισχύει, σε συνδυασμό με το άρθρο 4 του Κανονισμού του Κλάδου Υγείας του ΟΑΕΕ, επί των πραγματικών αποδοχών του και όχι επί της εκάστοτε ασφαλιστικής κλάσης,

Η συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από το σύνολο των ασφαλισμένων, όσο και από τον πολιτικό κόσμο, καθώς το αίτημα των ασφαλισμένων επί της ουσίας, αποτελεί την κυβερνητική πρόταση για το νέο ασφαλιστικό και η οποία ήδη αποτελεί νόμο επί της αρχής, σύμφωνα με τον οποίο είναι διεθνής υποχρέωση οι εισφορές να συνδεθούν με τα πραγματικά εισοδήματα (νόμος 4336/2015).

Διαβάστε περισσότερα στο oaee2015.com

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send