logo-print

Άρθρο 1 - Προεδρικό Διάταγμα 38/2016

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

08/04/2016

Κωδικοποιημένο
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση

Αντικαθίσταται το άρθρο 34 του Π.δ. 230/1998 όπως τροποποιηθέν ισχύει, ως εξής:

«Άρθρο 34 Δ2 Διεύθυνση NATO και Ευρωατλαντικής Ασφάλειας Αρμοδιότητες − Διάρθρωση

1. Στην αρμοδιότητα της Δ2 Διεύθυνσης NATO και Ευρωατλαντικής Ασφάλειας αυτόνομα ή σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τυχόν άλλα υπουργεία ή Υπηρεσίες ανήκουν:

α. Ο χειρισμός και η ρύθμιση κάθε θέματος που ανάγεται στην συμμετοχή της Ελλάδος στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο (NATO) καθώς και τα θέματα Ελέγχου Συμβατικών Εξοπλισμών.

β. Η συγκέντρωση, επεξεργασία και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που αφορούν το Ευρωατλαντικό περιβάλλον ασφαλείας ειδικότερα δε θεμάτων που αφορούν το NATO και τις σημειούμενες στο πλαίσιό του εξελίξεις. Η εκτίμηση της σημασίας των στοιχείων αυτών ως προς τις τυχόν επιπτώσεις τους στις ελληνικές υποθέσεις και συμφέροντα. Επίσης η υποβολή εισηγήσεων, σε συνεργασία και με άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους ως προς την ακολουθητέα πολιτική στο NATO και γενικότερα ως προς την χάραξη της Αρχιτεκτονικής Ασφαλείας στον Ευρωατλαντικό χώρο.

γ. Η παρακολούθηση και ο χειρισμός των θεμάτων που αφορούν το καθεστώς Ελέγχου Συμβατικών Εξοπλισμών περιλαμβανομένου και του εκσυγχρονισμού των οικείων Συνθηκών (Συμβατικές Δυνάμεις στην Ευρώπη−CFE, Κείμενο Βιέννης Συνθήκη Ανοικτών Ουρανών). Η διατύπωση προτάσεων για τις θέσεις της Ελλάδος σε θέματα αφοπλισμού και διεθνούς ασφάλειας. Η παρακολούθηση, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εξωτερικών, της υλοποίησης των συμφωνιών για την μείωση των συμβατικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

δ. Η συμμετοχή στην Μικτή Επιτροπή των Υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας καθώς και η μέριμνα για την σύγκληση της εν λόγω Επιτροπής σε τακτικά διαστήματα.

ε. Η παρακολούθηση της δραστηριότητας διεθνών και ελληνικών οργανώσεων που αποβλέπουν στην ευρύτερη διάδοση και προώθηση των αρχών και σκοπών της Ατλαντικής Συμμαχίας και της έννοιας της Ευρωατλαντικής Ασφάλειας καθώς και η ενημέρωση όσων μετέχουν, από ελληνικής πλευράς στις εργασίες των οργανώσεων αυτών.

στ. Η ενημέρωση άλλων Υπουργείων, Υπηρεσιών και Οργανισμών καθώς και άλλων Διευθύνσεων του Υπουργείου για κάθε θέμα συναφούς αρμοδιότητάς τους που αφορά το NATO, τις εξελίξεις στο καθεστώς Ελέγχου Συμβατικών Εξοπλισμών και γενικότερα την Ευρωατλαντική Ασφάλεια.

η. Η φύλαξη της διαβαθμισμένης αλληλογραφίας η οποία απευθύνεται ή κοινοποιείται στην Δ2 Διεύθυνση ή σχετίζεται με το αντικείμενο και τις αρμοδιότητές της.

2. Η Δ2 Διεύθυνση NATO και Ευρωατλαντικής Ασφάλειας περιλαμβάνει τρία (3) τμήματα, η αρμοδιότητα των οποίων κατανέμεται ως ακολούθως:

Ι. Πολιτική Διάσταση NATO. Βορειοατλαντικό Συμβούλιο, Επιτροπές Συμμαχίας Εταιρικές Σχέσεις Επιχειρήσεις.

ΙΙ. Στρατιωτική Διάσταση NATO. Αμυντική πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της Πυρηνικής πολιτικής και της Κυβερνοάμυνας, Ασκήσεις Μετασχηματισμός Συμμαχίας.

III. Έλεγχος Συμβατικών Εξοπλισμών. Θέματα συμβατικών δυνάμεων στην Ευρώπη (ΣΔΕ−CFE), Συνθήκη Ανοικτών Ουρανών, Κείμενο Βιέννης. Η Συμμετοχή σε συναφείς ομάδες εργασίας του NATO, για την διαμόρφωση της πολιτικής επί των ως άνω θεμάτων. Συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Άμυνας».

O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send