logo-print

Άρθρο 9 - Κοινή Υπουργική Απόφαση 1750/39224 - Διοικητικές και Ποινικές Κυρώσεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

06/04/2016

Κωδικοποιημένο
Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

1. α) Σε όποιον αρνείται την παροχή στοιχείων και πληροφοριών ή παρέχει ψευδή στοιχεία ή αποκρύπτει στοιχεία και πληροφορίες ή παρακωλύει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τη διενέργεια των ελέγχων του άρθρου 8, ή παραλείπει να γνωστοποιήσει το χρόνο συγκομιδής ή να δηλώσει τον τόπο αποθήκευσης, ανακαλείται η προέγκριση και επιβάλλεται πρόστιμο:

αα) από χίλια (1.000) ευρώ μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, αν η υπό έλεγχο έκταση είναι από ένα έως και δέκα (>1 −10≥) στρέμματα,

ββ) από δέκα χιλιάδες ένα (10.001) ευρώ μέχρι πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, αν η υπό έλεγχο έκταση είναι από δέκα έως πενήντα (>10−50≥) στρέμματα και

γγ) από πενήντα χιλιάδες ένα ευρώ (50.001) μέχρι εκάτο χιλιάδες ευρώ (100.000), αν η υπό έλεγχο έκταση είναι πενήντα (>50) στρέμματα και άνω.

2. Σε περίπτωση υποτροπής των παραβάσεων της παρ. 1, η οποία νοείται ως η διαπίστωση της ίδιας παράβασης από το ίδιο πρόσωπο μέσα σε διάστημα τριών (3) ετών από την έκδοση της προηγούμενης απόφασης επιβολής της διοικητικής κύρωσης τα πρόστιμα διπλασιάζονται − και επιβάλλεται επιπλέον διετής αποκλεισμός τόσο από την προέγκριση της καλλιέργειας όσο και από την ενίσχυση,

3. Η υπηρεσία που διενήργησε τον έλεγχο γνωστοποιεί εγγράφως με απόδειξη, τη διαπίστωση παράβασης των παρ. 1 και 2 στον ενδιαφερόμενο, ο οποίος καλείται μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από τη γνωστοποίηση της σε αυτόν, να υποβάλει εγγράφως τις απόψεις του. Στην ειδοποίηση του προηγούμενου εδαφίου αναφέρεται και το δικαίωμα άσκησης ένστασης, σύμφωνα με την παρ. 5.

4. Οι κυρώσεις των παρ. 1 και 2 επιβάλλονται με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από γνώμη των οικείων Τμημάτων Αγροτικής Ανάπτυξης.

5. Κατά της απόφασης επιβολής προστίμου και της ανάκλησης της προέγκρισης του άρθρου 4, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ασκήσει ενδικοφανή προσφυγή ενώπιον του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την επίδοση της απόφασης επιβολής της κύρωσης σε αυτόν. Η απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί της ενδικοφανούς προσφυγής είναι οριστική, ανέκκλητη και εκτελεστή.

6. Αν κατά τη διενέργεια των ελέγχων του άρθρου 8 της παρούσας, διαπιστωθούν παραβάσεις του Ν.4139/2013, εφαρμόζονται οι διατάξεις και επιβάλλονται οι ποινές του ιδίου ως άνω νόμου.

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

send