logo-print

Σημαντική απόφαση του Ταμείου Νομικών για την υπαγωγή σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία

Δεν πρέπει να ισχύσει αναδρομικά η διάταξη με την οποία καταργείται η δυνατότητα υπαγωγής σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία, καθώς αντιβαίνει σε θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές αλλά και σε υπερνομοθετικής ισχύος διατάξεις της ΕΣΔΑ

15/04/2016

16/11/2017

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δεκτή έκανε η Διοικούσα Επιτροπή του Ταμείου Ασφάλισης Νομικών την ιεραρχική προσφυγή δικηγόρου, με την οποία αιτείται την ακύρωση της πράξης της Διευθύντριας Ασφάλισης, η οποία είχε απορρίψει την ηλεκτρονική αίτησή του για υπαγωγή του στην 1η ασφαλιστική κατηγορία δυνάμει του άρθρου 39 του Ν. 4331/2015.

Σύμφωνα με τον προσφεύγοντα δικηγόρο, η προσφυγή ερείδεται στο ότι δεν πρέπει να ισχύσει αναδρομικά η διάταξη του άρθρου 21 Ν. 4337/2015, με την οποία καταργείται η δυνατότητα υπαγωγής σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία, καθώς αντιβαίνει σε θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές αλλά και σε υπερνομοθετικής ισχύος διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η απόφαση, της οποίας η καθαρογραφή αναμένεται, αφορά πολλούς ασφαλισμένους στο Ταμείο Νομικών (Δικηγόρους, Συμβολαιογράφους και Δικαστικούς Επιμελητές) οι οποίοι είχαν υποβάλει αίτηση υπαγωγής σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2015 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου 4337/2015) και των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν.

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

send