logo-print

Δημοσιεύθηκε ο Νόμος 4382/2016 - Τι προβλέπει για την απόσπαση προσωπικού της ΕΡΤ

Δυνατότητα απόσπασης τακτικού προσωπικού της ΕΡΤ Α.Ε. «για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου»

21/04/2016

16/11/2017

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Νόμος 4382/2016 για την «Κύρωση της Ευρομεσογειακής Συμφωνίας Αεροπορικών Μεταφορών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών − μελών της αφενός και της Κυβέρνησης του κράτους του Ισραήλ αφετέρου και άλλες διατάξεις».

Πέραν της κυρώσεως της Συμφωνίας, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, ο Νόμος 4382/2016 περιλαμβάνει διάταξη αναφορικά με τη δυνατότητα απόσπασης τακτικού προσωπικού της ΕΡΤ Α.Ε. «για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου».

Συγκεκριμένα, το άρθρο τρίτο του Ν. 4382/2016 ορίζει τα εξής:

«1. Για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου επιτρέπεται η απόσπαση τακτικού προσωπικού της ΕΡΤ Α.Ε.. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ως άνω εταιρείας καθορίζεται ο αριθμός, οι ειδικότητες και η χωρική κατανομή του προσωπικού που δύναται να αποσπασθεί κατόπιν αίτησής του στην υπηρεσία ή στο φορέα υποδοχής. Για τις αποσπάσεις εκδίδεται πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατόπιν υποβολής αιτημάτων των υπηρεσιών υποδοχής.

2. Η απόσπαση διενεργείται σε φορέα του νομού που υπηρετεί ο υπάλληλος κατόπιν έκδοσης κοινής απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του οικείου Υπουργού ή οργάνου διοίκησης του φορέα υποδοχής μετά από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου του ως άνω φορέα. Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτούντων είναι μεγαλύτερος του αριθμού των αναγκών/θέσεων για την επιλογή των υπαλλήλων που θα αποσπασθούν διατυπώνει σύμφωνη γνώμη το ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε. κατόπιν εκτίμησης των υπηρεσιακών αναγκών.

Η διάρκεια της απόσπασης ορίζεται σε ένα (1) έτος με δυνατότητα ανανέωσης. Η μισθοδοσία των αποσπώμενων υπαλλήλων βαρύνει το φορέα προέλευσης με εξαίρεση τυχόν πρόσθετες αποδοχές ή αποζημιώσεις του φορέα υποδοχής, ο οποίος και βαρύνεται με αυτές.

3. Σε περίπτωση μη κάλυψης των υπηρεσιακών αναγκών με την ως άνω διαδικασία δύνανται να διενεργηθούν αποσπάσεις με πρωτοβουλία των φορέων προέλευσης και υποδοχής βάσει κριτηρίων που θα καθορισθούν με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του αρμόδιου για θέματα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Υπουργού Επικρατείας. Κατά τα λοιπά, εφαρμόζεται η διαδικασία της παραγράφου 2.»

Το Νόμο 4382/2016 μπορείτε να βρείτε εδώ.

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση
Εργατικό Ποινικό Δίκαιο