logo-print

Άρθρο 2 - Πράξη 87/5.4.2016 Τράπεζας της Ελλάδος - Ορισμοί

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

19/04/2016

Κωδικοποιημένο
Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Ως «αίτηση αποζημίωσης», νοείται η αίτηση του άρθρου 6 παρ. 6 του Π.δ. 237/1986, όπως ισχύει, που μπορεί να έχει τη μορφή και το περιεχόμενο του Παραρτήματος Ι, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, καθώς και οι κάθε είδους δηλώσεις και έγγραφα που αναφέρονται στο άρθρο 6 παρ. 9 του Π.δ. 237/1986.

2. Ως «απάντηση», νοείται η αιτιολογημένη άρνηση υποβολής προσφοράς της Επιχείρησης προς το Ζημιωθέν Πρόσωπο, ως προβλέπεται από το άρθρο 6 παρ. 6 εδάφιο β΄ του Π.δ. 237/1986.

3. Ως «Ασφαλισμένος», νοείται το πρόσωπο του άρθρου 1 στοιχ. β΄ του Π.δ. 237/1986, όπως ισχύει.

4. Ως «εκτίμηση επί υλικών ζημιών», νοείται η προσκομιζόμενη στην Επιχείρηση από το Ζημιωθέν Πρόσωπο έκθεση για την εκτίμηση της υλικής ζημίας που υπέστη αυτό, συνεπεία συγκεκριμένου τροχαίου συμβάντος.

5. Ως «εκτίμηση συνθηκών ατυχήματος», νοείται η προσκομιζόμενη στην Επιχείρηση από το Ζημιωθέν Πρόσωπο έκθεση για τη διερεύνηση του βαθμού υπαιτιότητας των οδηγών και των πραγματικών συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το τροχαίο ατύχημα.

6. Ως «Επιχειρήσεις», νοούνται οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις και οι αλληλασφαλιστικοί συνεταιρισμοί του άρθρου 1 της παρούσας.

7. Ως «Ζημιωθέν Πρόσωπο», νοείται το πρόσωπο του άρθρου 1 στοιχ. γ΄ του Π.δ. 237/1986, όπως ισχύει.

8. Ως «ιατρική εκτίμηση», νοείται η προσκομιζόμενη στην Επιχείρηση από το Ζημιωθέν Πρόσωπο έκθεση ιατρών συναφούς ειδικότητας με την επελθούσα σωματική βλάβη του Ζημιωθέντος Προσώπου, για την εκτίμηση της σωματικής βλάβης που αυτό υπέστη, συνεπεία συγκεκριμένου τροχαίου συμβάντος.

9. Ως «ιατρική πραγματογνωμοσύνη», νοείται η έκθεση των οριζομένων από την Επιχείρηση ιατρών συναφούς ειδικότητας με την επελθούσα σωματική βλάβη του Ζημιωθέντος Προσώπου, για την εκτίμηση της σωματικής βλάβης που αυτό υπέστη, συνεπεία συγκεκριμένου τροχαίου συμβάντος.

10. Ως «πραγματογνωμοσύνη επί υλικών ζημιών», νοείται η έκθεση των οριζομένων από την Επιχείρηση πραγματογνωμόνων για την εκτίμηση της υλικής ζημίας που υπέστη το Ζημιωθέν Πρόσωπο, συνεπεία συγκεκριμένου τροχαίου συμβάντος.

11. Ως «πραγματογνωμοσύνη συνθηκών ατυχήματος», νοείται η έκθεση των οριζομένων από την Επιχείρηση πραγματογνωμόνων για τη διερεύνηση του βαθμού υπαιτιότητας των οδηγών και των πραγματικών συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το τροχαίο ατύχημα.

12. Ως «προσφορά», νοείται η πρόταση που υποβάλλει η Επιχείρηση προς το Ζημιωθέν Πρόσωπο, ως προβλέπεται από το άρθρο 6 παρ. 6 εδάφιο α΄ του Π.δ. 237/1986 και που κατ’ ελάχιστον περιλαμβάνει τα στοιχεία του άρθρου 6 της παρούσας.

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ