logo-print

Άρθρο 3 - Πράξη 87/5.4.2016 Τράπεζας της Ελλάδος - Κανόνες που διέπουν τη διαδικασία διακανονισμού

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

19/04/2016

Κωδικοποιημένο
Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση

1. Η Επιχείρηση καταβάλλει κάθε επιμέλεια για τον άμεσο διακανονισμό των ζημιών από τροχαία ατυχήματα ώστε, εντός της τρίμηνης προθεσμίας που τάσσεται από το άρθρο 6 παρ. 6 του Π.δ. 237/1986, σε περίπτωση που η ευθύνη δεν αμφισβητείται και η ζημία έχει αποτιμηθεί, να υποβάλει εγγράφως αιτιολογημένη προσφορά αποζημίωσης, ενώ, σε περίπτωση που η ευθύνη αμφισβητείται ή δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί σαφώς ή η ζημία δεν έχει αποτιμηθεί πλήρως, να υποβάλει εγγράφως αιτιολογημένη απάντηση επί των σημείων που περιέχονται στην αίτηση του δικαιούχου αποζημίωσης.

2. Η απάντηση της Επιχείρησης είναι αιτιολογημένη κατά τρόπον ώστε να προκύπτει ο συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο η Επιχείρηση αρνείται να αποζημιώσει το Ζημιωθέν Πρόσωπο.

3. Η Επιχείρηση αξιολογεί τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές πηγάζουν ιδίως από το άρθρο 10 παρ. 1 του Π.δ. 237/ 1986, με βάση το σύνολο των στοιχείων που έχει στη διάθεση της, κατά περίπτωση.

4. Κατά την αποτίμηση της ζημίας, η Επιχείρηση, πέραν της δήλωσης του Ασφαλισμένου της, συνεκτιμά τα τιμολόγια και τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, τα αντίγραφα των εκτιμήσεων επί υλικών ζημιών οχήματος, ιατρικών εκτιμήσεων και εκτιμήσεων συνθηκών ατυχήματος, ή την πραγματογνωμοσύνη επί υλικών ζημιών, την ιατρική πραγματογνωμοσύνη ή την πραγματογνωμοσύνη συνθηκών ατυχήματος που τυχόν υπάρχουν για τη συγκεκριμένη ασφαλιστική περίπτωση.

Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ