logo-print

Άρθρο 4 - Πράξη 87/5.4.2016 Τράπεζας της Ελλάδος - Αίτηση αποζημίωσης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

19/04/2016

Κωδικοποιημένο
Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Η αίτηση αποζημίωσης υποβάλλεται με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο (διαβιβάζεται με επιστολή, τηλεομοιοτυπία, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μήνυμα κινητής τηλεφωνίας, ή κατατίθεται στην ίδια την Επιχείρηση και στα οριζόμενα από την Επιχείρηση, κατά τα αναφερόμενα στην παρ. 4 του παρόντος άρθρου, γραφεία ή φυσικά ή νομικά πρόσωπα, τα οποία χορηγούν σχετική απόδειξη παράδοσης και παραλαβής).

2. Ελάχιστο περιεχόμενο της απόδειξης παράδοσης και παραλαβής εγγράφων αποτελεί ο αύξων αριθμός της εκδοθείσας απόδειξης, η απεικόνιση του σήματος και της επωνυμίας της Επιχείρησης, η αναγραφή του ονοματεπώνυμου και της διεύθυνσης κατοικίας του Ασφαλισμένου ή του Ζημιωθέντος Προσώπου, η υπογραφή του, η περιγραφή του είδους του εγγράφου που παραδόθηκε και παραλήφθηκε, η ημερομηνία παράδοσης και παραλαβής του εγγράφου, το ονοματεπώνυμο, η ιδιότητα και η υπογραφή του παραλαβόντος υπαλλήλου.

3. Με απόδειξη παράδοσης και παραλαβής εγγράφου εξομοιώνονται: α) έντυπο των Ελληνικών Ταχυδρομείων με την υπογραφή υπαλλήλου της Επιχείρησης για την παραλαβή συστημένης επιστολής, β) αποδεικτικό διαβίβασης τηλεομοιοτυπίας στον αριθμό που έχει δημοσιοποιήσει η Επιχείρηση κατά την παρ. 4 του παρόντος άρθρου, γ) αποδεικτικό διαβίβασης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που έχει δημοσιοποιήσει η Επιχείρηση κατά την παρ. 4 του παρόντος άρθρου, δ) μήνυμα κινητής τηλεφωνίας στον αριθμό που έχει δημοσιοποιήσει η Επιχείρηση κατά την παρ. 4 του παρόντος άρθρου, και ε) έκθεση επίδοσης δικαστικού επιμελητή, όπως προβλέπεται στις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

4. Η Επιχείρηση υποχρεούται να τηρεί διαρκώς αναρτημένα στον οικείο δικτυακό της τόπο (website) τα στοιχεία επικοινωνίας, στα οποία περιλαμβάνονται τουλάχιστον η ταχυδρομική διεύθυνση, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, ο αριθμός τηλεομοιοτυπίας (fax) και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e−mail), όλων των γραφείων και των εξουσιοδοτημένων φυσικών και νομικών προσώπων για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου.

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send