logo-print

26 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Φέτος η μέρα είναι αφιερωμένη την ψηφιακή δημιουργικότητα - Digital Creativity: Culture Reimagined

26/04/2016

16/11/2017

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Η 26η Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας και φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) γιορτάζει την ψηφιακή δημιουργικότητα.

Το 2000, τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας καθόρισαν την 26η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν το παγκόσμιο κοινό για τα δικαιώματα των καινοτόμων και των δημιουργών.

Κάθε χρόνο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO), ορίζει ένα ιδιαίτερο θέμα στο οποίο αφιερώνεται η ημέρα.

Το 2016 ως θέμα έχει επιλεχθεί το «Digital Creativity: Culture Reimagined» με σκοπό να αναδείξει τη σημασία της ψηφιακής δημιουργικότητας.

Ταινίες, τηλεόραση, μουσική, βιβλία, τέχνη, βίντεο-παιχνίδια -πολιτιστικά έργα με λίγα λόγια-, όλα έχουν εδώ και πολύ καιρό ξεπεράσει τα σύνορα.

Ωστόσο, η εποχή του WiFi μεταμορφώνει το πώς η ανάλωση του πολιτισμού δημιουργείται, διανέμεται και απολαμβάνεται σε αγορές που επεκτείνονται πολύ πιο πέρα από εθνικά σύνορα.

Ολοένα και πιο προσβάσιμες ψηφιακές τεχνολογίες έχουν αφήσει πίσω φυσικούς περιορισμούς, τοποθετώντας έναν κόσμο διαπολιτισμικής συνεργασίας στα χέρια κάθε καλλιτέχνη και δημιουργού, τροφοδοτώντας τη φαντασία με νέους τρόπους.

Και με αυτή την άνθιση της ψηφιακής δημιουργικότητας έρχεται η ευλογία στον ψηφιακό καταναλωτή, ο οποίος μπορεί να διαβάσει, να παρακολουθήσει και να ακούσει τα έργα αμέτρητων δημιουργών σε όλο τον κόσμο, οπουδήποτε, οποτεδήποτε και με όποιον τρόπο θέλουμε.

Επαναπροσδιορισμός πολιτισμού – πώς τον δημιουργούμε, πώς έχουμε πρόσβαση σ΄ αυτόν και πώς τον χρηματοδοτούμε- όλα αυτά δεν είναι χωρίς προκλήσεις.

Και η πρόκληση για ένα ευέλικτο και προσαρμοσμένο σύστημα Διανοητικής Ιδιοκτησίας είναι να εξασφαλίσει στους καλλιτέχνες και τη δημιουργική βιομηχανία στο ψηφιακό μας σύμπαν, τους κατάλληλους όρους πληρωμής για την εργασία τους, έτσι ώστε αυτοί να συνεχίσουν να δημιουργούν.

Πηγή: obi.gr

Το δίκαιο ακινήτων στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου-Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 1

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

send