logo-print

Παροχή δωρεάν νομικών υπηρεσιών σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις για ζητήματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από EUIPO

03/07/2020

03/07/2020

Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21

Η κρίση της πανδημίας Covid_19 είχε σοβαρές επιπτώσεις στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απειλώντας με μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας και κλείσιμο επιχειρήσεων.

Ο EUIPO (Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης) θέλοντας να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τις οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις που έχουν προκύψει, δημιούργησε ένα Πρόγραμμα δωρεάν παροχής νομικών συμβουλών.

Στον κόμβο «EUIPO COVID-19 pro bono hub» θα φιλοξενηθούν τα ονόματα νομικών εταιρειών, δικηγόρων και άλλων εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα προσφέρουν δωρεάν (pro bono) εξατομικευμένες νομικές υπηρεσίες Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΙ) -όπως εκπροσωπήσεις και παροχή συμβουλών-, σε ολόκληρη την ΕΕ κατά τη διάρκεια αυτής της άνευ προηγουμένου περιόδου.

Οι συγκεκριμένες υπηρεσία που θα προσφερθούν επικεντρώνεται στις άμεσες ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων, διασφαλίζοντας ότι λαμβάνουν τις νομικές συμβουλές που σχετίζονται με τη Διανοητική Ιδιοκτησία που χρειάζονται για να προστατεύσουν αλλά και να μεγιστοποιήσουν τα δικαιώματά τους, καθώς και την κατάλληλη επαγγελματική εκπροσώπηση για την υπεράσπιση αυτών των δικαιωμάτων όταν τα ίδια αμφισβητούνται.

Οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να λάβουν πρακτικές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης νομικών θεμάτων που προκύπτουν και θα τους βοηθήσει να εστιάσουν εκ νέου την προσοχή τους στην υπέρβαση των ανταγωνιστικών και οικονομικών προκλήσεων που προκαλούνται από την πανδημία.

Δείτε την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και δηλώστε τη συμμετοχή σας στο ακόλουθο link: https://euipo.europa.eu/ohimportal/el/online-services/pro-bono-provider

Για να κατεβάσετε την Πρόσκληση EUIPO: Προκήρυξη_EUIPO

Πηγή: obi.gr
Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23
Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ