logo-print

Άρθρο 7 - Προεδρικό Διάταγμα 48/2016 - Ελλιπής φοίτηση και συνέπεια αυτής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/04/2016

Κωδικοποιημένο
Ενοχικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

1. Η φοίτηση των σπουδαστών λογίζεται ελλιπής στις εξής περιπτώσεις:

α) Αν ο σπουδαστής κατά τη διάρκεια του έτους ή του εξαμήνου σε περίπτωση που το μάθημα διδάσκεται σε μια από τις δύο διδακτικές περιόδους, σημείωσε, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε αιτία, απουσίες περισσότερες από το 1/6 του συνόλου των ωρών διδασκαλίας που πραγματοποιήθηκαν για κάθε κύριο μάθημα ή περισσότερες από το 1/4 του συνόλου των ωρών διδασκαλίας για κάθε δευτερεύον μάθημα. Ειδικά όμως για τις ασκήσεις − εργαστηριακά μαθήματα, ανεξάρτητα αν είναι κύρια ή δευτερεύοντα, η φοίτηση λογίζεται ελλιπής σε περίπτωση που ο σπουδαστής σημείωσε απουσίες περισσότερες από το 1/12 του συνόλου των ωρών διδασκαλίας.

β) Αν κατά τη διάρκεια του έτους συγκέντρωσε σύνολο απουσιών μεγαλύτερο από το 1/4 του συνόλου των ωρών διδασκαλίας που πραγματοποιήθηκαν.

2. Στην περίπτωση α΄ της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, ο σπουδαστής αποκλείεται από τις εξετάσεις του Ιουνίου και παραπέμπεται για εξέταση το μήνα Σεπτέμβριο.

Αν ο σπουδαστής εμπίπτει στην περίπτωση β΄ της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, αποκλείεται των εξετάσεων του Ιουνίου και των επαναληπτικών εξετάσεων του Σεπτεμβρίου και υποχρεώνεται να επαναλάβει όλα τα μαθήματα του έτους στο οποίο φοιτά.

3. Πριν από τη διεξαγωγή των προαγωγικών και διπλωματικών εξετάσεων η Γραμματεία της Σχολής καταρτίζει πίνακα στον οποίο αναφέρεται η ελλιπής φοίτηση των σπουδαστών. Ο πίνακας υπογράφεται από το Διευθυντή της Σχολής και τοποθετείται στη θέση ανακοινώσεων της Σχολής για ενημέρωση των σπουδαστών.

Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ