logo-print

Άρθρο 6 - Προεδρικό Διάταγμα 48/2016 - Φοίτηση − Απουσίες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/04/2016

Κωδικοποιημένο
Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Η φοίτηση στις Ανώτερες Σχολές Κινηματογραφίας − Τηλεόρασης διαρθρώνεται σε τρία (3) έτη σπουδών. Η ανώτατη χρονική διάρκεια για την ολοκλήρωση της φοίτησης δεν μπορεί να υπερβεί τα πέντε (5) έτη σπουδών εκτός εάν συντρέχουν τεκμηριωμένοι λόγοι υγείας ή ανωτέρας βίας και μόνο με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και για χρονικό διάστημα που εκείνο θα ορίσει κατά περίπτωση. Τα ανωτέρω εφαρμόζονται αναλογικά και στις περιπτώσεις εισαγωγής με κατατακτήριες εξετάσεις, με το ελάχιστο και το ανώτατο όριο φοίτησης να εξαρτώνται από το έτος κατάταξης του σπουδαστή.

2. Η σπουδαστική ιδιότητα αποκτάται με την εγγραφή του σπουδαστή στη Σχολή και διατηρείται μέχρι τη λήψη του διπλώματος του ή αλλιώς μέχρι τη λήξη των επαναληπτικών διπλωματικών εξετάσεων του Φεβρουαρίου που έπεται του σχολικού έτους μέσα στο οποίο συμπληρώνεται η ανώτατη διάρκεια φοίτησης. Ο σπουδαστής που μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία δεν έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του χάνει τη σπουδαστική του ιδιότητα και διαγράφεται αυτοδικαίως από τη Σχολή. Για την απώλεια της σπουδαστικής ιδιότητας εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη από τη Σχολή, στην οποία βεβαιώνονται συγχρόνως και τα μαθήματα στα οποία ο σπουδαστής έχει εξεταστεί επιτυχώς. Η πράξη αυτή υποβάλλεται για έγκριση στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο οποίος τη θεωρεί κατά το δεύτερο σκέλος της.

3. Η παρακολούθηση των διδασκόμενων θεωρητικών μαθημάτων και των ασκήσεων − εργαστηρίων κάθε Τμήματος είναι υποχρεωτική για τους σπουδαστές του Τμήματος αυτού. Η τακτική φοίτηση αποδεικνύεται από δελτία απουσιών τα οποία τηρούνται από τους Καθηγητές της Σχολής.

4. Οι απουσίες υπολογίζονται ανά μία για κάθε ώρα διδασκαλίας μαθήματος στη θεωρία και στις ασκήσεις − εργαστήρια και καταχωρούνται στα μηνιαία δελτία απουσιών που παραδίδονται από τους Καθηγητές μετά τη λήξη των μαθημάτων του μήνα στη Γραμματεία της Σχολής.

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012
O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ