logo-print

Άρθρο 10 - Νόμος 3447/2006

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/07/2014

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

Άρθρο 10 Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του κοινού

1. Κάθε Συμβαλλόμενο Μέρος, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, θα προάγει και διευκολύνει:

(α) Την ευαισθητοποίηση, σχετικά με έμμονους οργανικούς ρύπους, των φορέων που χαράσσουν πολιτική και λαμβάνουν αποφάσεις.

(β) Την παροχή προς το κοινό κάθε διαθέσιμης πληροφορίας σχετικά με τους έμμονους οργανικούς ρύπους, λαμβάνοντας υπόψη την παράγραφο 5 του Άρθρου 9.

(γ) Την ανάπτυξη και εφαρμογή, ιδιαίτερα για γυναίκες, παιδιά και τους λιγότερο μορφωμένους, προγραμμάτων εκπαίδευσης και δημόσιας ευαισθητοποίησης για τους έμμονους οργανικούς ρύπους καθώς και για τις επιπτώσεις τους στην υγεία και το περιβάλλον και για τις εναλλακτικές ουσίες τους.

(δ) Την δημόσια συμμετοχή στην αντιμετώπιση του θέματος των έμμονων οργανικών ρύπων και των επιπτώσεων τους στην υγεία και το περιβάλλον, και στην ανάπτυξη επαρκών αποκρίσεων, περιλαμβανομένων ευκαιριών για παροχή πληροφόρησης σε εθνικό επίπεδο σχετικά με την εφαρμογή της παρούσας Σύμβασης.

(ε) Την εκπαίδευση εργατών, επιστημόνων, εκπαιδευτών και τεχνικού και διοικητικού προσωπικού.

(στ) Την ανάπτυξη και ανταλλαγή εκπαιδευτικών υλικών και υλικών δημόσιας ευαισθητοποίησης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, και

(ζ) Την ανάπτυξη και εφαρμογή προγραμμάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. .

2. Κάθε Συμβαλλόμενο Μέρος, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, θα διασφαλίσει ότι ro κοινό έχει πρόσβαση στις δημόσιες πληροφορίες που αναφέρονται στην παράγραφο 1 και ότι οι πληροφορίες' αυτές ενημερώνονται σε τακτική βάση.

3. Κάθε Συμβαλλόμενο Μέρος, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, θα ενθαρρύνει βιομηχανικούς και επαγγελματικούς χρήστες να προωθούν και διευκολύνουν την παροχή των πληροφοριών που αναφέρονται στην παράγραφο 1 σε εθνικό επίπεδο και, ως ενδείκνυται, σε υποπεριφερειακό, περιφερειακό καΙ παγκόσμιο επίπεδο.

4. Κατά την παροχή πληροφοριών σχετικά με έμμονους οργανικούς ρύπους και τις εναλλακτικές αυτών ουσίες, τα Συμβαλλόμενα Μέρη δύνανται να χρησιμοποιήσουν Δελτία δεδομένων ασφάλειας, αναφορές, μέσα μαζικής ενημέρωσης και άλλα μέσα επικοινωνίας και δύνανται να καθορίσουν κέντρα πληροφόρησης σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

5. Κάθε Συμβαλλόμενο Μέρος θα αντιμετωπίζει ευμενώς τους αναπτυσσόμενους μηχανισμούς, όπως μητρώα απελευθέρωσης στο περιβάλλον και μεταφοράς ρυπαντών, για την συλλογή και διάδοση πληροφοριών σχετικά με εκτιμήσεις των ετήσιων ποσοτήτων των αναφερόμενων στο Παράρτημα Α, Β ή Γ χημικών ουσιών που εκλύονται ή των οποίων γίνεται διάθεση.

Η αποζηµίωση από την επιδείνωση της υγείας του παθόντος, 2024
Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση