logo-print

Άρθρο 2 - Απόφαση 51/3/26.04.2013 Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων - Μη αδειοδοτημένη παροχή υπηρεσιών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/04/2016

Κωδικοποιημένο
Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

2.1 Μη αδειοδοτημένη παροχή υπηρεσιών τυχερών παιγνίων δια του διαδικτύου υπάρχει όταν είναι δυνατή η πρόσβαση και εγγραφή (registration), εφόσον αυτή επιχειρείται από IP που βρίσκεται στην Ελληνική Επικράτεια, σε ιστοτοπο μη αδειοδοτημένου παρόχου. Η χρησιμοποιούμενη τεχνολογία, μέσω της οποίας παρέχεται η πρόσβαση στον ιστοτοπο παροχής των υπηρεσιών αυτών, η κατάληξη της διαδικτυακής του διεύθυνσης καθώς και ο τόπος εγκατάστασης του παρόχου ή του εξοπλισμού του, δεν επηρεάζουν την έννοια της μη αδειοδοτημένης παροχής.

2.2. Μη αδειοδοτημένη παροχή υπηρεσιών τυχερών παιγνίων δια του διαδικτύου συντελείται επίσης από πάροχο που, αν και κατέχει την προβλεπόμενη από την ελληνική νομοθεσία άδεια παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων δια του διαδικτύου ή έχει ενταχθεί στο καθεστώς της παραγράφου 12 του άρθρου 50 του Ν. 4002/2011 (Α΄ 180), προσφέρει τις υπηρεσίες αυτές από ιστότοπο, ο οποίος δεν περιλαμβάνεται στην άδειά του.

Σημειώσεις επί του άρθρου

Σύμφωνα με την Απόφαση 200/11.04.2016 Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, έλεγχοι μη αδειοδοτημένης παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του άρθρου 2 της με αριθμό 51/3/26.4.2013 (Β 1147), οι οποίοι, κατά τη δημοσίευση της απόφασης αυτής (ήτοι 27/4/2016), δεν έχουν ολοκληρωθεί ή, επί των αποτελεσμάτων τους, δεν έχει ληφθεί απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π., τελούν υπό την ισχύ της απόφασης αυτής.

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

send