logo-print

Άρθρο 3 - Απόφαση 51/3/26.04.2013 Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων - Απαγορεύσεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/08/2015

Κωδικοποιημένο
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

3.1 Απαγορεύεται η μη αδειοδοτημένη παροχή υπηρεσιών τυχερών παιγνίων δια του διαδικτύου.

3.2 Απαγορεύεται η συμμετοχή παικτών σε τυχερά παίγνια που διεξάγονται από μη αδειοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών τυχερών παιγνίων δια του διαδικτύου.

3.3 Απαγορεύεται η δημιουργία και η λειτουργία ιστοτόπων μη αδειοδοτημένης παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων δια του διαδικτύου.

3.4 Απαγορεύεται στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) με καταστατική έδρα ή έδρα πραγματικής διοίκησης ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις του Ν. 2238/1994, όπως ισχύει, να επιτρέπουν την πρόσβαση, όταν αυτή επιχειρείται από IP που βρίσκεται στην Ελληνική Επικράτεια, στους ιστότοπους μέσω των οποίων παρέχονται μη αδειοδοτημένες υπηρεσίες τυχερών παιγνίων, όπως αυτοί αναφέρονται στον οικείο κατάλογο (black list) που τηρεί η Ε.Ε.Ε.Π.

3.5 Απαγορεύεται στα πιστωτικά ιδρύματα ή τα ιδρύματα πληρωμών που είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα να πραγματοποιούν πληρωμές των ποσών συμμετοχής και απόδοσης κέρδους που απορρέουν από τη συμμετοχή σε τυχερά παίγνια στους λογαριασμούς που τηρούν σε αυτά μη αδειοδοτημένοι πάροχοι υπηρεσιών τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου, όπως αυτοί αναφέρονται στον οικείο κατάλογο (black list) που τηρεί η Ε.Ε.Ε.Π.

3.6 Καταργήθηκε

3.7. Παράβαση των παραπάνω απαγορεύσεων επιφέρει τις προβλεπόμενες από τον νόμο και την απόφαση αυτή, κυρώσεις.

Η Διαμεσολάβηση
Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
send