logo-print

Άρθρο 6 - Απόφαση 51/3/26.04.2013 Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων - Πρόστιμα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/04/2016

Κωδικοποιημένο
Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

6.1 ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥ

6.1.1 Για κάθε ιστότοπο μέσω του οποίου πραγματοποιείται μη αδειοδοτημένη παροχή υπηρεσιών τυχερών παιγνίων, επιβάλλεται στον μη αδειοδοτημένο πάροχο ή στον πάροχο ο οποίος προβαίνει σε μη αδειοδοτημένη παροχή υπηρεσιών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη διάταξη της παραγράφου 2.2 του άρθρου 2 της παρούσας, πρόστιμο εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ.

6.1.2 Στην περίπτωση συμμετοχής ανηλίκου σε τυχερό παίγνιο που παρέχεται από μη αδειοδοτημένο πάροχο ή πάροχο που προβαίνει σε μη αδειοδοτημένη παροχή υπηρεσιών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη διάταξη της παραγράφου 2.2 του άρθρου 2 της παρούσας, επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ ανά παικτική συνεδρία.

6.2 ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ

6.2.1 Η εμπορική επικοινωνία μη αδειοδοτημένης παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του άρθρου 2 της παρούσας, επιφέρει για το πρόσωπο που σχεδιάζει ή/και οργανώνει ή/και υλοποιεί ή/και προωθεί ή/και προβάλλει ενέργειες εμπορικής επικοινωνίας, τις κυρώσεις που προβλέπονται στη με αριθμό 163/4Γ/09.07.2015 (Β ́1824) απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π., όπως ισχύει.

6.2.2 Στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) με καταστατική έδρα ή έδρα πραγματικής διοίκησης ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4172/2013 (Α ́167), όπως ισχύει, οι οποίοι επιτρέπουν την πρόσβαση σε ιστότοπο/όνομα χώρου, μέσω του οποίου πραγματοποιείται μη αδειοδοτημενη παροχή υπηρεσιών, κατά παράβαση της διάταξης της παραγράφου 4.10 του άρθρου 4 της παρούσας, επιβάλλεται πρόστιμο είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ ανά ιστότοπο, για κάθε ημέρα μη διακοπής της πρόσβασης. Έστω και μία επίσκεψη του κλιμακίου ελέγχου στον ιστότοπο κατά τη διάρκεια μίας ημέρας, τεκμαίρει τη διατήρηση της ανωτέρω πρόσβασης για την ημέρα αυτή.

6.2.3 Στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) με καταστατική έδρα ή έδρα πραγματικής διοίκησης ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4172/2013 (Α ́167), όπως ισχύει, οι οποίοι παραβαίνουν την υποχρέωση κοινοποίησης στην Ε.Ε.Ε.Π. των στοιχείων της διάταξης της παραγράφου 4.10 του άρθρου 4 της παρούσας, επιβάλλεται πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ ανά μη γνωστοποιούμενο πρόσωπο.

6.2.4 Στα πιστωτικά ιδρύματα ή τα ιδρύματα πληρωμών που είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα και παραβαίνουν τις υποχρεώσεις της διάταξης της παραγράφου 4.11 του άρθρου 4 της παρούσας, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το δεκαπλάσιο κάθε ποσού που διακινήθηκε και τουλάχιστον ίσο με πεντακόσια (500) ευρώ.

Ασφαλιστικά μέτρα και ακίνητα Δημοσιεύματα ΕπαΚ Νο 6
Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
send