logo-print

Άρθρο 5 - Απόφαση 51/3/26.04.2013 Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων - Επιβολή διοικητικών κυρώσεων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/04/2016

Κωδικοποιημένο
Πολιτειολογία
Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

5.1 Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων της απόφασης αυτής, η Ε.Ε.Ε.Π. επιβάλλει τις διοικητικές κυρώσεις, όπως αυτές προβλέπονται στο άρθρο αυτό έως και στο άρθρο 6.

5.1.1 Εγγραφή στον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων (black list). Η εγγραφή στον κατάλογο (black list) επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση διαπίστωσης μη αδειοδοτημένης παροχής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου.

5.1.2 Πρόστιμο. Επιβάλλεται ως κύρωση για ορισμένη βεβαιωμένη παράβαση και συντελεί στην αποτροπή από την επανάληψη παρόμοιων πράξεων και παραλείψεων στο μέλλον. Το ύψος του καθοριζόμενου προστίμου πρέπει να έχει το αναγκαίο αποτρεπτικό αποτέλεσμα.

5.1.3 Προσωρινή μέχρι τρεις (3) μήνες, παύση της διοργάνωσης τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

5.1.4 Ανάκληση της άδειας, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

5.2 Οι διοικητικές κυρώσεις των παραγράφων 5.1.2, 5.1.3 και 5.1.4, επιβάλλονται αυτοτελώς ή συνδυαστικά

5.2.1 Στην περίπτωση που επιβληθεί πρόστιμο για μη αδειοδοτημένη παροχή υπηρεσιών που συντελείται, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη διάταξη της παραγράφου 2.2 του άρθρου 2 της παρούσας, επιβάλλεται, υποχρεωτικά, και η κύρωση της παραγράφου 5.1.3. Στην περίπτωση που το υποκείμενο στις κυρώσεις νομικό ή φυσικό πρόσωπο είναι υπότροπος, επιβάλλεται, υποχρεωτικά, η κύρωση της παραγράφου 5.1.4. Υπότροπος είναι το νομικό ή φυσικό πρόσωπο, το οποίο προβαίνει σε μη αδειοδοτημένη παροχή υπηρεσιών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη διάταξη της παραγράφου 2.2 του άρθρου 2 της παρούσας, τουλάχιστον δύο φορές σε διάστημα ενός έτους από τη βεβαίωση της πρώτης παράβασης.

5.3 Οι κάθε είδους γνωστοποιήσεις, ειδοποιήσεις, κλήσεις και επιδόσεις από την Ε.Ε.Ε.Π., δύναται να πραγματοποιούνται και ηλεκτρονικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή/και τηλεομοιοτυπίας στο σημείο επικοινωνίας του ελεγχόμενου.

5.4 Οι αποφάσεις επιβολής διοικητικών κυρώσεων της Ε.Ε.Ε.Π. αναρτώνται στον ιστότοπο της Αρχής.

5.5 Το πρόστιμο καταβάλλεται σε τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί η Ε.Ε.Ε.Π., εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης καταλογισμού. Η σχετική κατάθεση συνιστά είσπραξη του αντίστοιχου προστίμου, που αποδεικνύεται με το τραπεζικό έγγραφο της κατάθεσης, στο οποίο ρητά αναφέρεται ως αιτιολογία το είδος του προστίμου, καθώς και τα πλήρη στοιχεία του υπόχρεου. Η Ε.Ε.Ε.Π., όταν ο υπόχρεος προσκομίσει το παραπάνω έγγραφο, εκδίδει και χορηγεί το αντίστοιχο παραστατικό είσπραξης.

5.6 Στην περίπτωση που το πρόστιμο δεν καταβληθεί εντός της ως άνω προθεσμίας, βεβαιώνεται και εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

5.7 Στην περίπτωση επιβολής κυρώσεων σε μη αδειοδοτημένο πάροχο και εφόσον, με οποιονδήποτε τρόπο, διαπιστωθεί από την Ε.Ε.Ε.Π., ότι αυτός κατέχει άδεια σε άλλη δικαιοδοσία, ενημερώνεται σχετικά η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή έκδοσης της άδειας αυτής.

Σημειώσεις επί του άρθρου

Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

send