logo-print

ΗΠΑ: Χημικός σε εργαστήριο τοξικολογίας ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών καθημερινά επί 8 χρόνια

Δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες για τις εκθέσεις της σε χιλιάδες υποθέσεις ναρκωτικών

07/05/2016

16/11/2017

Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024

Μία χημικός, η οποία εργαζόταν σε εργαστήριο ελέγχου ναρκωτικών ουσιών για τις αρχές της Μασαχουσέτης των Ηνωμένων Πολιτειών, βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών σχεδόν κάθε μέρα για οκτώ χρόνια.

Όπως αναφέρει η σχετική έκθεση της Εισαγγελίας της πολιτείας, η χημικός Sonja Farak βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, όπως κρακ, μεθ, LSD και κεταμίνη, όχι μόνο κατά την εξέταση δειγμάτων ναρκωτικών στο εργαστήριο, αλλά και κατά τη διάρκεια των καταθέσεών της ενώπιον δικαστηρίου, από το 2004 μέχρι και το 2013.

Όπως είναι φυσικό, η αποκάλυψη αυτή έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις, καθώς δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες για τις εκθέσεις της σε χιλιάδες υποθέσεις ναρκωτικών.

Η 37χρονη χημικός, η οποία έχει ήδη εκτίσει ποινή φυλάκισης 18 μηνών για αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων, φέρεται να έκανε χρήση κρακ 10 με 12 φορές τη μέρα, το οποίο μάλιστα παρήγαγε σε εργαστήριο τοξικολογίας τη νύχτα.

Όλο αυτό το διάστημα, ο εθισμός της περνούσε απαρατήρητος, μέχρι τη στιγμή που η εμφάνιση και η συμπεριφορά της άρχισε να αλλάζει δραματικά, οδηγώντας τους άλλους εργαζομένους στο εργαστήριο να ερευνήσουν και να ανακαλύψουν τα δείγματα που έλειπαν.

Πηγή: arstechnica.com

Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)
Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ