logo-print

Άρθρο 7 - Πρόεδρικο Διάταγμα 51/2016 - Έλεγχοι

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/05/2016

Κωδικοποιημένο
Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5

1. Κατά τη λειτουργία των οινολογικών εργαστηρίων, οι αρµόδιες ∆.Α.Ο.Κ. διενεργούν αυτεπάγγελτους δειγµατοληπτικούς ή κατόπιν καταγγελίας, επιτόπιους ελέγχους, χωρίς προειδοποίηση, για τη διαπίστωση της τήρησης των διατάξεων του παρόντος, για τους οποίους συντάσσεται έκθεση ελέγχου από τον αρµόδιο, κάθε φορά, ελεγκτή. Οι αυτεπάγγελτοι επιτόπιοι έλεγχοι πραγµατοποιούνται στα διαπιστευµένα, από το Εθνικό Σύστηµα ∆ιαπίστευσης (Ε.ΣΥ.∆.), και πιστοποιηµένα εργαστήρια τουλάχιστον µια φορά κάθε πέντε (5) έτη, ενώ στα υπόλοιπα τουλάχιστον µια φορά κάθε δυο (2) έτη.

2. Αν µετά τη διενέργεια των ελέγχων της παραγράφου 1 διαπιστωθεί ότι δεν τηρούνται οι διατάξεις του παρόντος διατάγµατος, η αρµόδια ∆.Α.Ο.Κ. απευθύνει έγγραφη σύσταση στο ελεγχόµενο φυσικό ή νοµικό πρόσωπο, το οποίο οφείλει εντός δεκαπέντε (15) εργάσιµων ηµερών από την παραλαβή της, να προβεί στις απαιτούµενες ενέργειες για τη συµµόρφωσή του και να ενηµερώσει σχετικά την αρµόδια ∆.Α.Ο.Κ..

3. Αν ο ενδιαφερόµενος δεν συµµορφωθεί εντός του οριζοµένου στην παράγραφο 2 χρονικού διαστήµατος, το οινολογικό εργαστήριο διαγράφεται από το µητρώο του άρθρου 6 και επιβάλλεται η κύρωση για τη µη συµµόρφωση µε αριθµό 14 του «Υποτοµέα κανόνων παραγωγής και διάθεσης τροφίµων µη ζωικής προέλευσης» της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 23 του ν. 4235/2014 (Α΄32), όπως αυτή προστέθηκε µε την παράγραφο 3 του άρθρου 42 του ν. 4354/2015 (Α΄ 176).

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση
Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

send