logo-print

Άρθρο 6 - Πρόεδρικο Διάταγμα 51/2016 - Μητρώο οινολογικών εργαστηρίων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/05/2016

Κωδικοποιημένο
Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

1. Σε κάθε ∆.Α.Ο.Κ. τηρείται Μητρώο οινολογικών εργαστηρίων (εφεξής Μητρώο), στο οποίο καταχωρίζονται:

α) τα οινολογικά εργαστήρια τα οποία λειτουργούν στην περιοχή της αρµοδιότητάς της κατόπιν υποβολής αναγγελίας έναρξης σύµφωνα µε το άρθρο 4 και

β) τα οινολογικά εργαστήρια τα οποία λειτουργούν στην περιοχή της αρµοδιότητάς της και έχουν λάβει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας σύμφωνα µε τις διατάξεις του β.δ. 641/1970 (Α΄ 217).

2. Στο Μητρώο καταχωρίζονται τουλάχιστον το ονοµατεπώνυµο ή η επωνυµία της επιχείρησης, ο ΑΦΜ του φυσικού ή του νοµικού προσώπου, η έδρα του οινολογικού εργαστηρίου, τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (ταχ. δ/νση, τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδροµείου, φαξ κλπ), καθώς και το ονοµατεπώνυµο του υπεύθυνου οινολόγου.

3. Το Μητρώο ενηµερώνεται από τις αρµόδιες ∆.Α.Ο.Κ. για οποιαδήποτε µεταβολή σηµειωθεί κατά τη διάρκεια λειτουργίας των οινολογικών εργαστηρίων.

4. Το Μητρώο τηρείται µε ηλεκτρονικό τρόπο και δύναται να εντάσσεται σε σχετικό πληροφοριακό σύστηµα.

5. Κάθε καταχώριση στο Μητρώο και διαγραφή από αυτό γνωστοποιείται από τις αρµόδιες ∆.Α.Ο.Κ. στο Τµήµα Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών της ∆ιεύθυνσης Μεταποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίµων Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, το οποίο ενηµερώνει σχετικά τη ∆ιεύθυνση Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης της Γενικής ∆ιεύθυνσης ∆ιοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων.

6. Η ∆ιεύθυνση Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης, µε βάση την ενηµέρωση της παραγράφου 5, αναρτά κατάλογο οινολογικών εργαστηρίων της επικράτειας ανά Περιφερειακή Ενότητα, στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων. Ο κατάλογος περιλαµβάνει το ονοµατεπώνυµο ή την επωνυµία της επιχείρησης, την έδρα του οινολογικού εργαστηρίου, τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (ταχ. δ/νση, τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδροµείου, φαξ κλπ) καθώς και το ονοµατεπώνυµο του υπεύθυνου οινολόγου.

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send