logo-print

Άρθρο 36 - Νόμος 4012/2011

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/07/2014

Η ανακοπή κατά διαταγής πληρωμής, 5η έκδ., 2024
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

ΑΡΘΡΟ 36

Διαμετακόμιση προϊόντων

1. Τα μέρη μεριμνούν για την ελεύθερη διαμετακόμιση των προϊόντων μέσα από το έδαφος τους, επιλέγοντας τη διαδρομή που εξυπηρετεί καλύτερα τη διαμετακόμιση. Οι ενδεχόμενοι περιορισμοί, έλεγχοι ή απαιτήσεις πρέπει να μην εισάγουν διακρίσεις, να είναι ανάλογοι και να εφαρμόζονται ομοιόμορφα.

2. Με την επιφύλαξη της άσκησης νόμιμων τελωνειακών ελέγχων, τα μέρη συμφωνούν να χορηγούν στα προϊόντα σε διαμετακόμιση που προέρχονται από την επικράτεια του άλλου μέρους μεταχείριση όχι λιγότερο ευνοϊκή από αυτήν που επιφυλάσσεται στα προϊόντα της εγχώριας αγοράς, ιδίως στις εξαγωγές, εισαγωγές και στη μετακίνησή τους.

3. Τα μέρη θεσπίζουν καθεστώτα μεταφορών υπό τελωνειακό έλεγχο που επιτρέπουν τη διαμετακόμιση προϊόντων χωρίς την καταβολή δασμών και άλλων επιβαρύνσεων, με την επιφύλαξη της κατάθεσης των ενδεδειγμένων εγγυήσεων.

4. Τα μέρη ασχολούνται με την προώθηση και την υλοποίηση περιφερειακών ρυθμίσεων για τη διαμετακόμιση.

5. Τα μέρη χρησιμοποιούν τα διεθνή πρότυπα και μέσα για τη διαμετακόμιση προϊόντων.

6. Τα μέρη εξασφαλίζουν τη συνεργασία και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην επικράτεια τους για τη διευκόλυνση της διαμετακομιστικής κυκλοφορίας και την προαγωγή της διασυνοριακής συνεργασίας.

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
Η αρχή της οικονομίας της δίκης στις διοικητικές διαφορές, 2025
send