logo-print

Πρόστιμο Ανυποταξίας 6.000 ευρώ: Πώς μπορώ να αποφύγω την πληρωμή του;

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόστιμο ανυποταξίας, μια από τις σοβαρότερες κυρώσεις που ταλαιπωρεί ανυπότακτους εσωτερικού και εξωτερικού

Το πρόστιμο ανυποταξίας 6.000€1 είναι μια από τις σοβαρότερες κυρώσεις της ανυποταξίας, η οποία ταλαιπωρεί τους ανυπότακτους εσωτερικού και εξωτερικού, καθώς έχει πολλές παράπλευρες συνέπειες όπως κατασχέσεις λογαριασμού, μπλοκάρισμα φορολογικής ενημερότητας κ.α.

Η πιο συχνή ερώτηση των υπόχρεων για στράτευση που έρχονται σε επαφή μαζί μας είναι μία: «Τι να κάνω με το πρόστιμο». Ενώ υπάρχουν κι άλλες όπως «θα μου πάρουν τα χρήματα απ το λογαριασμό, θα μου πάρουν το σπίτι, θα έχω πρόβλημα να ταξιδέψω στο εξωτερικό» κ.α.

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση έχει τριπλή εκδοχή και μπορεί να αναλυθεί μόνο σε συνάντηση, που κάνουμε με τους εντολείς μας είτε δια ζώσης, είτε ακόμα καλύτερα εξ αποστάσεως μέσω Zoom. Skype ή τηλεφώνου, καθώς πολλοί από τους υπόχρεους για στράτευση διαμένουν στο εξωτερικό (Αγγλία, Γερμανία, ΗΠΑ, μέχρι και την Ισλανδία και την .. Ζάμπια φθάνουν οι εντολείς μας).

Σήμερα θα αναλύσουμε μόνο την πρώτη από τις τρεις διαφορετικές εκδοχές που μπορεί να έχει η αποφυγή της πληρωμής του Προστίμου Ανυποταξίας των 6.000€ και αυτή είναι η Προσφυγή ενώπιων Διοικητικών Δικαστηρίων.

Προσοχή! Δεν αναφερόμαστε στην προσφυγή εντός δύο (2) μηνών που προβλέπει στο υπ. αριθ. 2 του σώματος του Προστίμου η απόφαση επιβολής της. Δεν αναφερόμαστε δηλαδή στη διοικητική προσφυγή που γίνεται στη Στρατολογία και απευθύνεται ενώπιων του ΓΕΕΘΑ και η οποία κατά 90% απορρίπτεται, ενώ αποφασίζει γι αυτή μια ειδική επιτροπή.

Αναφερόμαστε στην Προσφυγή Ουσίας, που γίνεται ενώπιων των Διοικητικών Δικαστηρίων και η οποία έχει πιθανότητες άνω του 50% να γίνει δεκτή και να διαγραφεί το Πρόστιμο μαζί με τις προσαυξήσεις του. Για την ευδοκίμησή της θα αποφασίσουν τακτικοί διοικητικοί Δικαστές.

Το μόνο κοινό ανάμεσα στις δύο προσφυγές είναι ότι η προθεσμία υποβολής της είναι δύο (2) μήνες από τότε που αποδεδειγμένα λάβατε γνώση αυτής.

Οι ανυπότακτοι και ειδικά οι ανυπότακτοι εξωτερικού (οι οποίοι πολλές φορές δεν κατατάσσονται όχι από δυστροπία ή περιφρόνηση, αλλά επειδή διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό) λαμβάνουν δυσμενέστατη αντιμετώπιση από το ελληνικό κράτος. Αφενός τους επιβάλλεται το πρόστιμο ανυποταξίας 6.000€, που αντιστοιχεί στην πάλαι ποτέ επιπρόσθετη θητεία των 6 μηνών, εξαγοραζόμενη προς 1000€ ημερησίως.

Αφετέρου σχηματίζεται εις βάρος τους ποινική δικογραφία για το αδίκημα της ανυποταξίας στο Στρατοδικείο. Και τέλος, δεν εξαντλείται η υποχρέωση τους για κατάταξη στην ΕΣΣΟ, που «γέννησε» τις παραπάνω κυρώσεις! Αλλά καλούνται ξανά και ξανά. Με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με κατ’ επανάληψη, ακόμα δυσμενέστερες συνέπειες.

Ελάτε σε επαφή με το γραφείο μας ούτως ώστε να υποβάλλουμε την εν λόγω προσφυγή στα τακτικά διοικητικά Δικαστήρια. Θα πρέπει να μας στείλετε την απόφαση επιβολής Προστίμου και το σημείωμα κατάταξης, δυνάμει του οποίου δεν παρουσιαστήκατε και σας επιβλήθηκε στη συνέχεια το Πρόστιμο Ανυποταξίας. Στείλτε μας αυτά τα δύο έγγραφα στα emails : info@epapadopoulos.com ή epapadopouloslawoffice@gmail.com.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας είτε μέσω email, είτε μέσω τηλεφώνου στα τηλέφωνα 211 0130772, 211 0130773 ή 694 7770870 τις ώρες Δευτέρα – Παρασκευή 09:30 – 18:00.

Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Facebook του γραφείου, στο Instagram, τα προφίλ του οποίου μπορείτε να βρείτε μέσω αναζήτησης στην Google γράφοντας: Γιάννης Παπαδόπουλος και συνεργάτες Facebook ή Γιάννης Παπαδόπουλος και συνεργάτες Instagram. Ακόμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω Whattsapp ή Viber στο τηλέφωνο 694 7770870.

Επίσης μπορείτε να μάθετε σε συνάντηση διαδικτυακή κατόπιν αμοιβής μαζί μας μέσω Zoom, Skype ή τηλεφώνου τους τρεις (3) τρόπους συνολικά για να αποφύγετε την πληρωμή του προστίμου. Απευθυνθείτε με έναν απ τους παραπάνω τρόπους σε εμάς για να κλείσουμε το ραντεβού.

Για τα ειδικά θέματα, απευθυνθείτε στους ειδικούς.

Υ.Γ. Τόσο βάσει νομοθεσίας, όσο και βάσει πρακτικής, όποιος πλήρωσε το πρόστιμο, δεν του επιστράφηκε..

  • 1. Ανυποταξία: Ανυπότακτοι κηρύσσονται όσοι, μετά από γενική ή ειδική πρόσκληση για κατάταξη στις Ενοπλες Δυνάμεις, δεν κατατάσσονται στις ορισμένες ημερομηνίες ή προθεσμίες στις μονάδες κατάταξης.Η ανυποταξία αρχίζει από την επόμενη της οριζόμενης ημέρας κατάταξης ή, εφόσον ορίζεται προθεσμία κατάταξης, από την επόμενη της τελευταίας ημέρας. ημέρας κατάταξης, δεν εμφανίζονται στο προγραμματισμένο σημείο κατάταξης, για διάφορους λόγους, όπως αποστολή κλήσης προς στράτευση σε λάθος διεύθυνση, μη γνωστά στοιχεία σε στρατολογικές αρχές, άρνηση στρατεύσιμου προς εμφάνιση, κ.α
Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23
Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
send