logo-print

Αλλαγές στη συγκρότηση των Ανεξαρτήτων Επιτροπών Προσφυγών (Τροπολογία)

19/02/2019

22/02/2019

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τροπολογία σχετικά με τη ρύθμιση θεμάτων συγκρότησης των Ανεξαρτήτων Επιτροπών Προσφυγών κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που βρίσκεται στη Βουλή τις τελευταίες ημέρες.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, σκοπός της τροποποίησης της παρ. 3 του άρθρου 5 του Νόμου 4375/2016 είναι η τήρηση της δικαστικής επετηρίδας για τους δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι μετέχουν στις Ανεξάρτητες Επιτροπές Προσφυγών και η διασφάλιση ότι ως πρόεδροι θα διορίζονται οι πλέον έμπειροι εξ αυτών.

Τροποποίηση του άρθρου 5 του ν. 4375/2016 (ΦΕΚ Α' 51)

1. Η περ. γ της παρ. 3 του άρθρου 5 αντικαθίσταται ως εξής:

«γ. Ως πρόεδροι των Ανεξαρτήτων Επιτροπών Προσφυγών ορίζονται οι αρχαιότεροι των υποδεικνυομένων, σύμφωνα με την περ. α, δικαστικών λειτουργών».

2. Στην παρ. 3 του άρθρου 5 προστίθεται περ. ε ως εξής:

«ε. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Οικονομικών, μετά από πρόταση του Γενικού Επιτρόπου της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, οι Ανεξάρτητες Επιτροπές Προσφυγών μπορούν να επανασυγκροτούνται, κάθε φορά που απαιτείται, ώστε όλες οι θέσεις των Προέδρων των Επιτροπών να καταλαμβάνονται από τους αρχαιότερους δικαστές που υπηρετούν σε αυτές ».

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία.

Πιστωτική σύμβαση και προστασία της εμπιστοσύνης, 2024
Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send